90 dkg pulykamell filé, vagy csirke mell
1 kávés kanál só
0,5 kávés kanál őrölt bors
3 tojás
5 dkg liszt
20 dkg trappista sajt
10 dkg sonka vékonyra szeletelve
10 dkg bacon
A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Meghintjük sóval. A baconnal kibélelünk egy kisebb méretű jénai (vagy tepsi) alját. Előkészítünk két mélyebb tányért. Az egyikbe a tojásokat kissé felverjük. A másikba a lisztet szitáljuk és beleszórunk kevéske borsot. A sajtot lereszeljük. A sütőt előmelegítjük. A húsokat egyenként megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban és a jénaiba/tepsibe rakjuk egymás mellé. Megszórjuk sajttal, befedjük a sonka szeletekkel, majd rárétegezzük a többi húst, sajtot, sonkát addig, amíg el nem fogynak a szeletek (Nekem 3 réteg hús lett.). A végén az egészet befedjük a reszelt sajttal. Alufóliával lefedve 200 fokon 50 percet puhítjuk hőlég keveréssel, majd a fóliát levéve további 25 percet pirítjuk. Nem kell külön olaj és víz a tepsibe.
A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával, majd a sózott, borsozott hússzeleteket. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd hirtelen elősütjük rajta a húsokat, majd ha mind kisült...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAzzal kezdjük, hogy pontosan megmérjük a csirkéket - a sütési időt ebből fogjuk kiszámolni. 50 dkg-onként kell a húsnak 20 perc + 30 perc pirulás.A csirkét megmossuk. Utána kívül-b...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűHúst felvágom, sóval, borssal fehéredésig pirítom. Hozzáadom a csíkokra vágott hagymát, fokhagymát, együtt párolom tovább. Fűszerezem, evőkanál lisztet szórok rá, majd mehet a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű10 literes fazékban odateszem főni a tyúkot, fűszereket. 1 óra főzés után beleteszem a zöldséget, majd még 1 óráig lassan, petyegve főzöm.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű