1 kg bármilyen csirkealkatrész
1 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
1 teáskanál pirospaprika por
3-4 dl zsírszegény tejföl vagy natúr joghurt
3 gerezd fokhagyma
15 dkg light sajt
Só
Bors
A csirkecombokat sóztam, borsoztam. A lisztet összekevertem a pirospaprikával és egyesével beleforgattam a combokat. Egy tepsibe rakosgattam, szépen egymás mellé.
A hagymát karikákra vágtam és a hús tetejére raktam, majd megszórtam a reszelt sajttal.
Egy tálba szedtem a natúr joghurtot, belereszeltem a fokhagymát, sóztam, borsoztam és alaposan összekevertem. Majd a joghurtos szószt a csirke tetejére kanalaztam.
Alufóliával lefedtem és 200 fokos sütőben kb 40 percig sütöttem, majd a fóliát levettem és ropogósra pirítottam.
Húst apróra vágom,kisebb fej hagymát is,azt olajon lepárolom ,hozzá adom a húst,kevés vizet,fűszereket,ha megpuhult kukoricát,főzőtejszínt ízlés szerint,a kifőzött tésztával össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAprítóval a rózsaborsokat felaprítjuk. Pici olajon megpároljuk a felaprított hagymát/zellert. Hozzáöntjük a joghurtot, a citromlét, a fokhagymát, a mustárt, a cukrot, a balzsamec...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 165 fokra. Darabold fel a csirkemellet 2-3 cm darabokra, sózd, borsozd és szórj rá fokhagymaport. Mártsd a csirkedarabokat először a kukoricakeményítőbe, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet hosszában kettőbe vágjuk, így négy vékony szelet hús lesz. Átkenjük mindkét oldalukat a fűszerekkel. A vajat felmelegítjük és a húsok minkét oldalát aranybarnára süt...
Elkészítési idő: 45 PERC Nehézség: Könnyű