Kovász:30 dkg BL80 liszt, 15 gr élesztő, 2 dl langyos víz
A hozzávalókat csomómentesre kikavarom,.
min. 3 órát állni hagyom..............
Hozzávalók:
Az összes kovász, 45 dkg BL80 liszt,
15 gr élesztő, 2 teásk. só,
2 csapott evők. burgonyapehely,
1,5 dl víz,
30 gr olvasztott vaj.
Az élesztőt 1 dl lanygyos vízben feloldom. A kovászhoz adjuk az összes alapanyagot a vaj kivételével. Összegyúrjuk, dagasszuk.(én géppel készítettem)
Ha egynemű a tészta, hozzáadjuk a vajat is.
Letakarva 30 percig kelesztjük, majd kicsit átgyúrjuk, és ismét kelesszük 50-60 percig. .......
Óvatosan átgyúrjuk, megformázzuk.
Sütőpapírral bélelt vizes jénaiba tesszük, fedelét rá teszem. .........
Kelesztjük 50-60 percet ......
20-25 perccel a kelesztés letelte előtt bevágom a mintát.
Mikor megkelt, lespriccelem hideg vízzel,megszórom szezámaggal a vágásokat. még egyszer kicsit lespriccelem, és a jénai tetejét is, majd ráteszem.
230 fokra előmelegített sütőbe teszem......
40 perc múlva leveszem a tetőt róla, és pirosra sütöm.
Sülési ideje 60 perc
Kenyérsütőgépben dagasztottam a tésztát. A joghurt sűrűségétől, a tojás nagyságától függően kellhet még bele egy kevés tej, a lényeg, hogy ne túl kemény, jól formázható tésztánk le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot krémesre keverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük,melegen áttörjük.A vajat a cukorral habosra keverjük,beledolgozzuk a tejfölt,a burgonyát és egy tojást.Összegyúrjuk a sütőporos liszttel,jól formázhat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozom a tésztát. Lágy, de formázható tészta legyen. Legalább 2 órát pihentetem a hűtőben, fóliával letakarva. 1-1,5 cm vastagra nyújtom, apró pogácsákat szaggatok. Ismét...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű