4 db citrom
4 db tojás
100 g vaj (nálam kókuszzsír és margarin fele fele arányban)
100 g eritrit
50 g nádcukor
A citromok levét, a cukrokat és a tojásokat egy kis lábasban folyamatos keverés mellett pudingszerű állagúra főzöm. Fontos keverni, mert nem akarunk rántottát belőle!
Leveszem a tűzről, belekeverem a vajat és alig várom, hogy kihüljön! Kekszes tortaalapba öntöm vagy piskótára kenem vagy kekszeket ragasztok össze vele vagy csak úgy rájárunk, mert olyan finom! :)
A tejet az élesztővel felfuttatjuk pici cukorral a többi hozzávalókat a tésztához egy mélyebb tálba öntöm és az élesztővel alaposan kidolgozzuk meleg helyre tesszük hagyjuk megkeln...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kb. 30 X 24 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kilisztezünk. Beleszórjuk az átmosott, lecsurgatott meggybefőttet. A tojásokat elkezdjük habosítani. Ha kissé kihabosodtak, hozzá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA sűrített tejből karamellt készítünk. Dobozos esetén így járunk el, tubusos esetén pedig így. A kész karamellt langyosra hűtjük. A vaníliás pudinghoz a tojássárgáját a cukorral f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral elkeverem (tényleg nem kell több egy pici csipetnél, így a keksz csak picit lazább lesz, de a ropogóssága, tömörebb keksz-állaga megmarad!), majd a többi hoz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű