menu

Családireceptkönyv.hu

3 bit sütés nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók:

40 dkg cukrozott sűrített tej
30 dkg vajas keksz
5 dl tejszín
2 csomag habfixáló
5 dkg tejcsokoládé

A pudingos részhez:
5 dl tej
2 tojássárgája
10 dkg cukor
1 teáskanál vanília aroma
4 dkg étkezési keményítő
4 dkg finomliszt
20 dkg vaj

Elkészítés:


A sűrített tejből karamellt készítünk. Dobozos esetén így járunk el, tubusos esetén pedig így. A kész karamellt langyosra hűtjük.
A vaníliás pudinghoz a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a keményítőt, majd felöntjük a vaníliaaromával elkevert tejjel. Csomómentesre keverjük. Vízgőz fölött állandó kevergetés mellett besűrítjük. Félretesszük, kihűtjük. A vajat habosra keverjük, majd szép lassan hozzádolgozzuk a kihűlt pudingot.
25 x 25 centis browni forma alját kirakjuk keksszel. Rákenjük a még langyos, de nem forró karamellt.Újabb réteg keksszel fedjük be a karamellt. Erre a keksz rétegre kerül a kihűtött vanília krém, majd egy újabb sor keksz. A tetejére kerül a habfixálóval kemény habbá vert tejszín, amit reszelt tejcsokoládéval szórunk meg.
A tejszínt könnyebben tudjuk habbá verni, ha előtte 15 percre fagyasztó szekrénybe tesszük. Az sem gond, ha egy kicsit kikristályosodik. A csokoládét is könnyebben reszelhetjük, ha előtte egy kis időre szintén a fagyasztóba tesszük.
A kész süteményt minimum 3 órára, de még jobb, ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Felszeletelve tálaljuk.

3 bit sütés nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Bögrés kakaós csiga (Rupáner)
Bögrés kakaós csiga (Rupáner)

1. Egy fél bögre langyos tejben elkeverünk egy mokkáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Ezután a tészta hozzávalóival kézzel vagy géppel lágy tésztává...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Olasz almás pite
Olasz almás pite

1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. 2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Foko...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Lajcsi szelet
Lajcsi szelet

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lintyő
Kavart almás
Kavart almás

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük pici őrölt fahéjjal (esetleg cukorral) és jól összekeverjük. 2. A cukrot a to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk