menu

Családireceptkönyv.hu

Görögös csirke szuvláki finom zöldségekkel pitában


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 g darabos feta sajt

1dl görög joghurt

15 g friss kapor

1 evőkanál extra szűz olívaolaj (első lépésben csak 1 teáskanálra lesz szükség)

1-1,5 teáskanál fokhagymapor

1/2 teáskanál szárított oregánó

250 g csont és bőr nélküli csirkemell (kis darabokra vágva)

4 db pita félbe vágva

120 g csíkokra vágott jégsaláta

60 g szeletelt, meghámozott uborka

60 g szeletelt paradicsom

30 g apróra vágott lilahagyma

Elkészítés:


Egy keverőtálban alaposan összekeverjük a sajtot, joghurtot, kaprot, 1 teáskanál olajat és 1/4 teáskanál fokhagymaport.

Egy közepes serpenyőben felforrósítjuk a maradék olívaolajat. Beleszórjuk a maradék fokhagymaport és az oregánót. Kb. 20 másodpercig kevergetjük. Jöhet bele a csirkemell. 2 percig sütjük. A csirkemellet elnegyedeljük és mindegyik pitába töltünk egy adagot, majd 2 evőkanálnyit a joghurtos keverékből, 2 teáskanál jégsalátát, 1 evőkanál uborkát és 1 evőkanál paradicsomot. A lilahagymát is egyenletesen elosztjuk a 4 pitába.

Trükkök, tippek, praktikák:


Bár a görögök eredetileg nyársra húzva tálalják a szuvláki húsdarabokat, én most pitában készítettem el mindezt friss zöldségekkel.

Görögös csirke szuvláki finom zöldségekkel pitában

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Fokhagymás-tejszínes hús
Fokhagymás-tejszínes hús

Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd a hagymán a hús fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott, vagy zúzott fokhagymát. 3-5 perccel később hozzáadjuk a fűszert,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lángos
Lángos

A hozzávalókat dagasztó gépbe rakom, könnyű tésztát kapunk amit duplájára dagasztunk kb 45 perc. Ha megkelt,nyolc egyenlő részre osztjuk, gombócokat formàlunk. 15 percig pihentet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Gyurma
Gyurma

A vizet, olajat és az ételszínezőt egy lábasba öntöm. Kimérem a lisztet, hozzáadom a sót és a citromsavat. A vizes keveréket felforralom, mikor forr akkor adom hozzá a lisztes keve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Resztelt máj, főtt krumplival, uborkasalátával
Resztelt máj, főtt krumplival, uborkasalátával

Megmossuk a krumplit, sós vízben feltesszük főni. Megmossuk a májat, csíkokra vágjuk, kiáztatjuk belőle a vért. Hagymát pucolunk, majd összeaprítjuk. Kevés olajban megdinszteljük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk