60 g darabos feta sajt
1dl görög joghurt
15 g friss kapor
1 evőkanál extra szűz olívaolaj (első lépésben csak 1 teáskanálra lesz szükség)
1-1,5 teáskanál fokhagymapor
1/2 teáskanál szárított oregánó
250 g csont és bőr nélküli csirkemell (kis darabokra vágva)
4 db pita félbe vágva
120 g csíkokra vágott jégsaláta
60 g szeletelt, meghámozott uborka
60 g szeletelt paradicsom
30 g apróra vágott lilahagyma
Egy keverőtálban alaposan összekeverjük a sajtot, joghurtot, kaprot, 1 teáskanál olajat és 1/4 teáskanál fokhagymaport.
Egy közepes serpenyőben felforrósítjuk a maradék olívaolajat. Beleszórjuk a maradék fokhagymaport és az oregánót. Kb. 20 másodpercig kevergetjük. Jöhet bele a csirkemell. 2 percig sütjük. A csirkemellet elnegyedeljük és mindegyik pitába töltünk egy adagot, majd 2 evőkanálnyit a joghurtos keverékből, 2 teáskanál jégsalátát, 1 evőkanál uborkát és 1 evőkanál paradicsomot. A lilahagymát is egyenletesen elosztjuk a 4 pitába.
Bár a görögök eredetileg nyársra húzva tálalják a szuvláki húsdarabokat, én most pitában készítettem el mindezt friss zöldségekkel.
Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd a hagymán a hús fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott, vagy zúzott fokhagymát. 3-5 perccel később hozzáadjuk a fűszert,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat dagasztó gépbe rakom, könnyű tésztát kapunk amit duplájára dagasztunk kb 45 perc. Ha megkelt,nyolc egyenlő részre osztjuk, gombócokat formàlunk. 15 percig pihentet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet, olajat és az ételszínezőt egy lábasba öntöm. Kimérem a lisztet, hozzáadom a sót és a citromsavat. A vizes keveréket felforralom, mikor forr akkor adom hozzá a lisztes keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a krumplit, sós vízben feltesszük főni. Megmossuk a májat, csíkokra vágjuk, kiáztatjuk belőle a vért. Hagymát pucolunk, majd összeaprítjuk. Kevés olajban megdinszteljük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű