Hozzávalók
40 dkg liszt,
15 dkg zsír,
1 pohár tejföl,
0,75 kg húsból főzött pörkölt,
1 tojás,
fűszerek ízlés szerint,
só.
A lisztből, zsírból, sóból, és annyi tejfölből, hogy gyúrható legyen, lepénytésztát készítek. Két cipóra osztom, és pihenni hagyom. Az első cipót kinyújtom, kizsírozott piteformába, vagy tepsibe teszem, és félig megsütöm. Ezután rákenem a ledarált pörköltet, levével és egy kevés tejföllel ízesítve. Beborítom a másik cipóból nyújtott tésztával. Megkenem tojással, villával megszurkálom. Előmelegített sütőbe, az alsó rácsra teszem, és közepes lángon sütöm. Ha a teteje piros, kész. Hidegen vágom fel, de éles késsel forrón is szeletelhető. Így még finomabb.
Laktató étel, ünnepi alkalmakra is remek választás! Csak nagy adagot érdemes készíteni belőle!
A csirkét feldarabolom, a combokat nagyságról függően 2-3 darabba, a csirkemellet nagyobb darabokra vágom. A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem, megszórom pirospaprik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit és a répát is mossuk meg, majd szeletelőn vágjuk vékonyra. Két serpenyőre lesz szükségünk, az egyikben a cukkinit, a másikban a répát pirítjuk olajon puhára. A répát...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA csirkemájat tisztítsuk meg, az ereket, hártyákat távolítsuk el kés segítségével. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe és vékonyan szeleteljük fel. A hagymaszeleteket olajon din...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű0. Annyi vízbe, hogy elfedje, egészben feltesszük a husit + 2 púpos tk só, 1 tk bors, 2-3 babérlevél, egy csepp ecet, hagyma, zöldségek nagyobb darabokban. És lassú tűzön fedő alat...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: Közepes