menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyértésztában sült csülök, igazi ünnepi csoda!


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

60 dkg finomliszt
3,5 dkg élesztő
3 dl langyos víz
1 teáskanál só
A csülökhöz

2 db sertéscsülök
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsompaprika
6 dkg zsír

Elkészítés:


A lisztet kissé felmelegítjük. A közepébe kialakított mélyedésbe beletesszük az élesztőt és langyos vízzel elkeverjük, majd 30 percig hagyjuk kelni. Ezután addig dagasztjuk a tésztát, míg az az edény falától elválik. Ekkor a tetejét meghintjük liszttel, konyharuhával letakarjuk és meleg helyre téve kb. egy órát kelesztjük. A csülköket előző napon besózzuk. A sütés előtt fokhagymával bedörzsöljük és félbevágott hagymával, felszeletelt paradicsompaprikával együtt, kevés zsírt alátéve megsütjük. Amikor a hús megpuhult, a csontot kiemeljük. A megkelt kenyértésztát kinyújtjuk, közepére tesszük a kicsontozott, ízes csülköt. Beburkoljuk a tésztával, és sütőbe téve kb. 60 perc alatt megsütjük. Melegen felszeletelve tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Aki megkóstolja, rajongani fog érte! Fenségesebb csülkös étel nincs!

Kenyértésztában sült csülök, igazi ünnepi csoda!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cigánypecsenye egyszerűen
Cigánypecsenye egyszerűen

Hagymát pucolok, majd karikákra vágom. A szalonnaszeleteket beirdalom. A tarjákat megmosom és lecsepegtetem, majd egy tálcán sorba rendezem őket. A fűszereket egy tálkában össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Kolbász - hungarikum
Kolbász - hungarikum

A húst motoros vagy kézi hajtású gépen, 6 mm-es tárcsán megdaráljuk, s a fűszerekkel alaposan összegyúrjuk. A sertésvastagbél egyik végét vékony zsineggel megkötözzük, megtöltjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Natúr szelet rizskupolával
Natúr szelet rizskupolával

A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk-borsozzuk, majd kevés olajon szép aranyszínűre sütjük. Közben rizst főzünk, a főzővízbe sót és pirospaprikát szórunk...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajnalka
Édes paradicsomos húsgombós
Édes paradicsomos húsgombós

Húsgombóc Egy lábasba teszünk fel vizet melegedni. A darált húst és a többi hozzávalót egy tálban összekavarjuk, összegyúrjuk. Kb. 50 g-os kis gombócokat készítünk (nekem 21 db...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk