zzávalók:
4 dl víz
2 húsleves kocka
1 gerezd zúzott fokhagyma
120 g quinoa
2 nagy sült csirkemell – kis kockákra vágva
1 nagy lilahagyma, felkockázva
1 nagy zöld paprika, felkockázva
60 g Kalamata ovívabogyó (felvágva)
60 g darabosabb feta sajt
30 g felszeletelt petrezselyem
30 g felszeletelt metélőhagyma
fél teáskanál só
1 dl friss citromlé
1 evőkanál balzsamecet
30 g olívaolaj
A vizet felforraljuk a húsleves kockákkal és a fokhagymával. Belekeverjük a quinoa-t, csökkentjük a tűzhelyen a hőfokot. Lefedve lassú tűzön főzzük, amíg a quinoa meg nem puhul és fel nem szívja a vizet. (Kb. 15-20 percet fog igénybe venni.) Kivesszük a fokhagymát és a quinoa-t egy nagy tálba öntjük.
Belekeverjük a csirkemellet (ha hússal készítjük), a lilahagymát, a paprikát, az olívabogyót, a feta sajtot, a petrezselymet, a metélőhagymát és a sót. Meglocsoljuk citromlével, balzsamecettel és olívaolajjal. Egyenletesen elkeverjük az egészet. Nagyszerű melegen tálalva, de hidegen is.
Könnyen elkészíthető saláta, amit akár magában, akár csirkemellel is fogyaszthatunk.
A virslit felkarikázzuk, a lilahagymát félbe, majd hajszálvékony szeletekre vágjuk. A tartármártást a majonézből, a ből kikeverjük, ízlés szerint sóval, borssal, mustárral ísítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat a sárgarépával 2 l vegetás vízben főni teszem (lassú tűzőn). A forrástól számítva 15 perc után a sárgarépát kiszedem ,a combokat addig főzőm míg a csontról levál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tonhalakat az olajtól lecsepegtetem, aprítógépben pépesre keverem. Pirítóssal is finom.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kukorica levét leöntjük. A majonézt kikeverjük a mustárral és a tejföllel, majd az egészet összekeverjük a kukoricával.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű