menu

Családireceptkönyv.hu

Lakodalmas omlós töpörtyűs pogács


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

300 g liszt,
80 g megdarált töpörtyű,
100 g zsiradék (lehetőleg disznózsír),
2 tojássárgája,
15 g élesztő,
só,
tejföl.

Elkészítés:


300 g lisztből, 80 g megdarált töpörtyűből, 100 g zsiradékból (lehetőleg disznózsírból) 2 tojássárgájából, tejfölben feloldott 15 g élesztőből és 1 kávéskanál sóból a szükségesnek megfelelő tejföl hozzáadásával rétestésztánál valamivel lágyabb tésztát gyúrunk.
Háromszor egymás után hajtogatjuk és kinyújtjuk, aztán kétujjnyi vastagra hagyva pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és a tetejét késsel bevagdossuk.
A tepsiben még fél óra hosszat pihentetjük, azután tojással megkenve, jó meleg sütőben megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nem szabad belőle sajnálni az alapanyagot sem, mert attól lesz belőle a legjobb magyar sós sütemény, a töpörtyűs pogácsa!

Lakodalmas omlós töpörtyűs pogács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Túrós-sonkás pirog
Túrós-sonkás pirog

A tésztalapot kiolvasztjuk. A sonkát kis kockákra vágjuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk. Az olajt felhevítjük és megpirítjuk rajta a sonkát, hozzáadjuk a hagymát, és tovább...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sós rudak (Oláh mamától)
Sós rudak (Oláh mamától)

A megkelt élesztőt összekeverjük a hozzávalókkal. Jól összedolgozzuk, ne legyen túl kemény, de lágynak sem jó. Egy kevés pihentetés nem árt, de ha nincs időnk, akkor ez el is mar...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtkrémes pogácsa recept
Sajtkrémes pogácsa recept

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt. Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Amí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Leveles tepertőspogácsa
Leveles tepertőspogácsa

A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba tesszük a lisztet és a többi hozzávalót, majd jól összegyúrjuk. Meleg helyre téve 1 óra alatt a duplá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk