Hozzávalók:
15 dkg lebbencstészta,
5 dkg füstölt szalonna,
40 dkg burgonya,
kis fej hagyma,
pirospaprika,
zöldpetrezselyem.
A szalonnát apró kockára vágva kisütjük. Utána a zsírt leszűrjük, benne zsemleszínűre pirítjuk az összetördelt lebbencstésztát és az apróra vágott hagymát, majd rászórjuk – tűzről levéve – a pirospaprikát. Felengedjük meleg vízzel, sóval ízesítjük és nagyon lassú tűznél a burgonyával együtt megfőzzük. Zöldpetrezselymet, nyáron egy paradicsomot teszünk bele. Amikor a leves kész, tálalás előtt beletesszük a megpirított szalonnakockákat.
Könnyen elkészíthető finomság, ennél olcsóbb és finomabb leves nincs is!
Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott karalábét és zellert, valamint a karikára vágott répákat. Felöntjük kb. 2-3 l vízzel, ízesítjük sóval, bo...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra aprítjuk. A sárgarépát, a szárzellert, a gombát és a zöldbabot megtisztítjuk, a répát és a zellert felkarikázzuk, a gomb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst 2x2 cm-es darabokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, karikára, vagy kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és a belőle kisült zsíron megfonnyasztjuk a felszeletelt ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban forrósítsuk fel az olívaolajt, tegyük bele az összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Pár perc elteltével adjuk hozzá a curry-t és ezzel is pirítsuk legalább egy perci...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű