menu

Családireceptkönyv.hu

Lebbencsleves filléres finomság


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

15 dkg lebbencstészta,
5 dkg füstölt szalonna,
40 dkg burgonya,
kis fej hagyma,
pirospaprika,
zöldpetrezselyem.

Elkészítés:


A szalonnát apró kockára vágva kisütjük. Utána a zsírt leszűrjük, benne zsemleszínűre pirítjuk az összetördelt lebbencstésztát és az apróra vágott hagymát, majd rászórjuk – tűzről levéve – a pirospaprikát. Felengedjük meleg vízzel, sóval ízesítjük és nagyon lassú tűznél a burgonyával együtt megfőzzük. Zöldpetrezselymet, nyáron egy paradicsomot teszünk bele. Amikor a leves kész, tálalás előtt beletesszük a megpirított szalonnakockákat.

Trükkök, tippek, praktikák:


Könnyen elkészíthető finomság, ennél olcsóbb és finomabb leves nincs is!

Lebbencsleves filléres finomság

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Erdélyi csorbleves húsgombóccal
Erdélyi csorbleves húsgombóccal

Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott karalábét és zellert, valamint a karikára vágott répákat. Felöntjük kb. 2-3 l vízzel, ízesítjük sóval, bo...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Zöldséges karfiolleves
Zöldséges karfiolleves

1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra aprítjuk. A sárgarépát, a szárzellert, a gombát és a zöldbabot megtisztítjuk, a répát és a zellert felkarikázzuk, a gomb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Betyárleves... vagy pandúrgulyás
Betyárleves... vagy pandúrgulyás

A húst 2x2 cm-es darabokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, karikára, vagy kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és a belőle kisült zsíron megfonnyasztjuk a felszeletelt ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Sütótök krémleves
Sütótök krémleves

Egy lábasban forrósítsuk fel az olívaolajt, tegyük bele az összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Pár perc elteltével adjuk hozzá a curry-t és ezzel is pirítsuk legalább egy perci...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk