menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldséges karfiolleves


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 közepes sárgarépa
1 szál szárzeller zöldjével
80 g barna sampinyon vagy erdei gomba
200 g zöldhüvelyű bab
500 g karfiol
2 ek. olaj
2 zöldségleveskocka
1/4 kk. szárított borsikafű
só, bors
1 szelet piros húsú paprika
8-10 szál snidling

Elkészítés:


1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra aprítjuk. A sárgarépát, a szárzellert, a gombát és a zöldbabot megtisztítjuk, a répát és a zellert felkarikázzuk, a gombát vékonyan felszeleteljük, a zöldbabot 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A karfiolt rózsáira bontjuk és leöblítjük.
2. Felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát, beleforgatjuk a sárgarépát, a szárzellert és a gombát, 2 percig élénk tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk az elmorzsolt leveskockákat és a borsikafüvet, felöntjük 1,2 liter vízzel, felforraljuk. Beledobjuk a karfiolt, valamint a zöldbabot, aztán lefedjük, és mérsékelt tűzön az egészet puhára főzzük (30-35 perc). Ízlés szerint utánasózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk.
3. A paprikát apró kockákra-rombuszokra vágjuk. A snidlinget leöblítjük, ollóval (hogy össze ne törjön) felaprítjuk. A zellerzöldet finomra vágjuk, mindkettőt a kész leveshez adjuk, lazán belekeverjük a paprikakockákat, és máris tálalhatjuk

Trükkök, tippek, praktikák:


– Ha tartalmasabban szeretjük, 1 pár füstölt, felkarikázott virslit, 40 g apró levestésztát vagy hosszú szemű rizst is főzhetünk a levesbe.
– Gazdagíthatjuk-ízesíthetjük 2 dl főzőtejszínnel, 1-2 ek. tárkonyecettel is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kristof
Répakrémleves (GM/LM)
Avatar Nina Kedvelnék
Répakrémleves (GM/LM)

A répát és a krumplit meghámozva ujjnyi szeletekre/karikákra vágjuk, a szépség itt nem számít mert pürésítve lesz. A hagymát és a fokhagymát ugyanilyen szellemben kockázzuk. Egy...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A zöldségeket tisztítsuk meg, és daraboljuk fel. A káposzta csumáját vágjuk ki, majd a káposztát vágjuk kisebb darabokra, a virslit karikázzuk fel. Egy fazékban hevítsük fel az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgaborsó leves
Sárgaborsó leves

A sárgaborsót jól megmossuk (valamilyen szűrőben), majd beáztatjuk. Kb. másfél liter tiszta vízben feltesszük főni, benne a vöröshagymával. Hozzátesszük a tyúkhúsleves kockákat és...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos csirkeragu leves
Tárkonyos csirkeragu leves

A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjuk az olajat, rádobjuk a húst es fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk