1 kisebb kelkáposzta
2 sárgarépa
1 zöldség
1 zeller
3 krumpli
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 pár virsli
2 dl tejföl
1 tk liszt
pirospaprika
só
ételízesítő
majoránna
köménymag
szerecsendió
olívaolaj
A zöldségeket tisztítsuk meg, és daraboljuk fel. A káposzta csumáját vágjuk ki, majd a káposztát vágjuk kisebb darabokra, a virslit karikázzuk fel.
Egy fazékban hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni.
Amikor már üvegesre párolódott, adjuk hozzá a sárgarépát, a zöldséget, a zellert, majd az apróra felvágott fokhagymát, és pár percig pároljuk.
Ezután tegyük hozzá a kelkáposztát, és addig pároljuk, míg a káposzta kicsit összeesik, majd öntsük fel vízzel úgy, hogy alaposan ellepje.
Főzzük félpuhára, majd adjuk hozzá a felkockázott krumplit.
Amikor a zöldségek már kellően megpuhultak, szórjuk meg a leves tetejét pirospaprikával, majd tegyük bele a felkarikázott virslit, és főzzük még pár percig.
Közben a tejfölt keverjük simára a liszttel, egy kevés levessel, és állandó keverés mellett csorgassuk bele a levesbe, majd forraljuk ki. Pár percig még főzzük, majd zárjuk el alatta a gázt.
Tálalhatjuk rögtön forrón, vagy éppen langyosra hűtve.
• Pulykahusit főzni, • apróhúsból pörköltöt csinálok, • ha puha, bele: sárgarépa, fehérrépa, zeller, zöldborsó, megpárolni, zsírjára sütni, bestaubolni, (liszttel megszórni, fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sárgaborsót beáztatjuk, a hagymát apró kockára vágjuk, a répát megpucoljuk. A sárgaborsót sós (kb. 2-3 l) vízben feltesszük főni. Egy kis idő után habosodik, ezt kanállal leszed...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A póréhagymát és a brokkolit megfuttatjuk kevés olajon. Hozzáadjuk a burgonyát, majd ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával. Felöntjük vízzel, kb 25 percig fedő alatt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű