menu

Családireceptkönyv.hu

Padlizsán egytál magyar módra, varázslatos főétel!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

0,5 kg padlizsán (török paradicsom),
10 dkg paradicsom,
30 dkg zöldpaprika,
2 fej közepes nagyságú vöröshagyma,
2 gerezd összetört fokhagyma,
3 evőkanál olaj,
25 dkg lángolt kolbász,
pirospaprika,
kevés bazsalikom,
őrölt bors,
só;
A tetejére:

2 egész tojás elkeverve 2 dl tejföllel;
10 dkg reszelt sajt.
Elkészítés

Elkészítés:


A megmosott, karikára szeletelt padlizsánt besózom és tésztaszűrő kanálban állni hagyom (így elveszti kesernyés ízét). A többi hozzávalóból lecsót készítek. A padlizsánszeleteket leöblítem vízzel, leszárítom, és kevés, forró olajban hirtelen átsütöm mindkét oldalán. Itatóspapírra szedem ki. Egy tűzálló tálat kivajazok, a padlizsánszeletek felével kibélelem. Ráöntöm a zsírjától leszűrt lecsót, és betakarom a maradék padlizsánnal. Tetejére a felvert tojással elkevert tejföl kerül, a sajtot is rászórom. Előmelegített sütőben 20 percig sütöm.

Trükkök, tippek, praktikák:


Káprázatos étel, alig van vele munka, villámgyorsan elkészül és képtelenség betelni vele!

Padlizsán egytál magyar módra, varázslatos főétel!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Cskbm naka
Karfiolos Pite
Karfiolos Pite

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, sütőpapírral bélelt formába nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket. A karfiolt forrásban lévő sós vízben megfőzzük, majd vi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  moz­za­rella saj­t cuk­ki­ni­ből
moz­za­rella saj­t cuk­ki­ni­ből

1. Hámozd meg a cukkinit és párold puhára. 2. Tedd a párolt cukkini darabokat és az összes hozzávalóz egy mixerbe és turmixold simára. 3. Simítsd folpackkal bélelt formába a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rántott kelkáposzta, sajttal töltve
Rántott kelkáposzta, sajttal töltve

Egyszerű, bár kicsit időigényes! Levélre szedve a kelkáposztát, a kemény részt kívágni, picit főzni, víztől leszáritani, ömlesztett sajttal tölteni, panirozni, és lehet sütni!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Petrezselymes tojásfasírt
Petrezselymes tojásfasírt

A zsemléket áztassuk tejbe vagy vízbe (én tejbe szoktam). A hagymát vágjuk apróra vagy reszeljük le. Kevés olajon megdinszteljük meg, majd a felvert 9 tojást (ha nagy tojásaink va...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk