menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos sült karfiol püré


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepes fej karfiol (rózsáira bontva)
0,5 dl olívaolaj (plusz még a sütőtál kiolajozásához)
4 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 csipet só
2 csipet fekete bors
80 g reszelt cheddar sajt
2 evőkanál apróra vágott zöldhagyma

Elkészítés:


1.12-15 perc alatt forrásban lévő vízben megfőzzük a karfiolt. Leszűrjük, de a főzővízből fél dl-t meghagyunk.
2. Olívaolajon kb. 1 perc alatt megsütjük a hagymát. Félretesszük.
3. A karfiolt és a hagymás olajat turmixgépbe tesszük. Beleszórjuk a sót és a borsot. Addig mixeljük, amíg már csak apró karfiol darabkák maradnak, beleöntjük a félretett főzővizet, ha túl sűrűnek találjuk a masszánkat.
4. Az egészet egy kiolajozott sütőtálba kanalazzuk. Megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokon 25-30 percig sütjük, amíg a sajt barnulni nem kezd. Zöldhagyma karikákkal megszórva melegen tálaljuk. Jó étvágyat hozzá

Trükkök, tippek, praktikák:


Ebben a finom receptben a karfiol helyettesíti a krumplit. Így sokkal egészségesebb és különlegesebb.

Sajtos sült karfiol püré

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Medvehagymás bubble&squeak
Medvehagymás bubble&squeak

A krumplit meghámoztam, kockákra vágtam és sós vízben puhára főztem. Közben a kelbimbót vajon megpároltam, majd egy villa és egy kés segítségével félbevágtam és felszeleteltem őket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sára
Fűszeres sült karfiol, mintha Buffalo "csirkeszárny"
Fűszeres sült karfiol, mintha Buffalo "csirkeszárny"

A karfiolt nagyobb rózsákra szedjük, a szárrész külső, fás részét levágjuk, a zsenge belsőt is feldaraboljuk. A száraz alapanyagokat - a lisztet, a fokhagymaport, a római köményt é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Szerzetes tál
Szerzetes tál

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Tibeti momo
Tibeti momo

1. Szórd a lisztet egy nagy keverőtálba, hintsd bele a sütőport és locsolj rá három evőkanál olajat, majd kezdd morzsolgatni. Ha eltűnt az olaj, óvatosan kezdj vizet adagolni hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk