menu

Családireceptkönyv.hu

sonkás és kapribogyós sült rák falatok ínyenceknek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg garnélarák
40 g vaj
0,5 dl olívaolaj
120 g sonka
0,5 dl száraz fehérbor
2 evőkanál frissen facsart citromlé
2 evőkanál kapribogyó
1 teáskanál cajun bors
2 evőkanál aprított petrezselyem
Bagett vagy kukorica kása

Elkészítés:


Megtisztítjuk és kibelezzük a rákot.
Egy közepes serpenyőben megolvasszuk, majd felforrósítjuk az olívaolajat a vajjal. Beletesszük a sonkát és a rákot. Folyamatos kevergetés mellett 3-5 percig sütjük őket, amíg a rák rózsaszínes színű nem lesz. Lejjebb vesszük a fokozatos a tűzhelyen, a serpenyőbe öntjük a bort, a citromlevet, kapribogyót és a cajun borsot. Felforraljuk. Levesszük az edényt a tűzhelyről.
Tálaláshoz tányérakra szedjük a rákot és a szószt. Megszórjuk petrezselyemmel. Bagettel vagy kukorica kásával tálaljuk. (Mi bagettel szoktuk fogyasztani, és akkor tudjuk egy kicsit „tunkolni” a szószt.

Trükkök, tippek, praktikák:


Guszta, ízletes és egészséges étel. Próbáld ki, nem fogod megbánni!

sonkás és kapribogyós sült rák falatok ínyenceknek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Apaci
Fokhagymás,tejfölös kárász
Fokhagymás,tejfölös kárász

A megtisztított kárászokat sűrűn beirdalom, megsózom. A tejfölben elkeverem az apróra vágott kaprot és a zúzott fokhagymát. Ezzel a keverékkel kívül-belül bekenem őket, jól belenyo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
FOKHAGYMÁS FŰSZERES PANGASIUS
FOKHAGYMÁS FŰSZERES PANGASIUS

A halat megmossuk, jól befűszerezzük az összes fűszerrel, és fél órát állni hagyjuk. Serpenyőben kevés olívaolajon mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük, és tálaljuk.

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Halrudacskák
Halrudacskák

A halrudacskákat sütőben vagy serpenyőben süssük meg. Ha elkészültek, egy háztartási papírkendővel itassuk le róluk a felesleges zsiradékot. A tejfölös mártáshoz keverjük öss...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hal fűszeres bundában
Hal fűszeres bundában

A kefírt elkeverjük a mustárral egy lapos tányérban, a kukoricalisztet pedig az összes fűszerrel. A halszeleteket belemártjuk a kefírbe, utána a kukoricalisztbe, s belerak...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk