50 dkg csirkemellfilé
2 dl zsíros tejszín
15 dkg sajt (lehet parmezán, grana padano, de a jól olvadós sajtokkal is jól működik)
1 csokor snidling
1 teáskanál szárított kakukkfű
1 üveg vegyes gomba
só, bors, olívaolaj
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, amíg melegszik, jut idő az előkészületekre.
A húst megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát.
A tejszínt egy keverőtálba tesszük, belereszeljük a sajtot. Ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel és a felaprított metélőhagymával. A leszűrt gombát is belekeverjük.
Egy tepsit vékonyan kiolajozunk, belefektetjük a hússzeleteket, majd leöntjük a gombás tejszínes szósszal. 50-60 percre az előmelegített sütőbe tesszük.
A hús semmi elősütést nem igényel, a tejszínes-sajtos szaftban csodásan puha és szaftos lesz.
Nyugodtan használjunk hozzá bolti üveges gombakeveréket, nagyon jókat lehet kapni tőke- és bocskorgombával, laskával… A snidling és a kakukkfű kellemesen ízesíti.
A sajt és a tejszín pedig garantálja, hogy nem szárad ki a hús.
A hozzávalókat összekeverjük, a kis kockákra vágott csirkemellet beleforgatjuk, olajban kisütjük, bőven legyen rajta a masszából. Utána a mázban még forrón megforgatjuk. Máz: 40...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lime levéből, fokhagymából, a szegfűszegből és az olívaolajból páclevet készítünk, beletesszük a felcsíkozott csirkemellet, és lehetőség szerint egy éjszakára a hűtőbe tesszük...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet kisebb darabokra vágom. Zárható zacskóba teszem a zöldeket, a fokhagymát, a fűszereket (svaneti só, chili) és a vízzel összekevert gránátalma öntetet a csirkedarabok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű