25 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
4 db tojás
1 csomag sütőpor
2 db citrom leve
2 db citrom héja
1-2 csipet só
Szirup hozzávalói
18 dkg porcukor
6 teáskanál víz
3 teáskanál citromlé
Tetejére
porcukor
kandírozott citromhéj
Öntsd egy mély tálba a lisztet, a sütőport, az előre megolvasztott margarint, a cukrot, a sót, a citrom levét és a lereszelt citrom héját, majd keverd össze. Egyenként add hozzá a tojásokat. Az egészet jól dolgozd össze. Öntsd a masszát egy vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és mehet is a 170 fokra előmelegített sütőbe. 25 percig süsd. Ekkor nézd meg, hogy átsült-e mindenhol. Szúrj egy hústűt vagy kést a tésztába, ha nem marad rajta semmi, ki is veheted.
A sziruphoz tedd egy lábosba a vizet, a porcukrot és a citrom levét. Az egészet forrald fel, majd öntsd a még meleg tésztára a forró szirupot. Így hagyd teljesen kihűlni. Végül vágd fel a süteményt egyforma kockákra, a tetejét szórd meg porcukorral, és díszítsd kandírozott citromhéjjal!
Kivajazunk egy kisebb, kerek piteformát (18 cm átmérőjű, 2 cm magas legyen kb.) A tésztához a hozzávalókat előkészítjük: A lisztet, a mandulalisztet és a sót egy tálba összeszitál...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: KözepesA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük 1 ek. cukorral, a sárgáját 2 ek. cukorral fehéredésig habosítjuk. A sárgájához hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet, am...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackot tésztaszűrőbe téve egy percre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd a héját egy mozdulattal – mint a kesztyűt – lehúzzuk. A gyümölcsöt félbevágjuk és kimagozzuk. A sütőt 20...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA búzadarát leöntjük a forró tejjel, majd jól elkeverjük, kissé lehűtjük. A cukrot, a darált diót, a margarint, a háztartási kekszet, és a tejes darát összegyúrjuk. Nehezen áll ös...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű