1 kg sertés karaj
3 nagyobb hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 fél zellergumó
1 teáskanálnyi curry
1 dl száraz fehérbor
só, bors
olaj
A húst felszeleteljük és átkenjük a fűszerekkel, majd forró olajban mindkét oldalát 5-7 percen át sütjük, ezt követően egy tányérra tesszük. Közben a hagymát és a zellert felvagdossuk és olajon dinsztelni kezdjük, hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket is, majd rátesszük a húsokat és felöntjük a borral. Lefedve puhára főzzük.
a tejben megáztatjuk a zsemlét,kicsavarjuk -mindent összekeverünk -egy tűzálló tálat kivajazunk -aljára vizes kézzel tojás nagyságú gombócokat formálunk ,egymás mellé rakjuk -a...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA sertésoldalast előfőzöm kuktában, a fűszerekkel, babérlevéllel, fokhagymával. Amikor megpuhult a tepsiben elterített krumplira és hagymára fektetem, a kevés főzőlével meglocsolt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmásik: 30 kg húshoz : 66 dkg só, 8-10 dkg köménymag ( egész ), 50 -60 dkg csemege paprika, 20- 25 dkg erős paprika, 10 dkg fokhagyma apróra vágva, vagy zúzva.
Elkészítési idő: 3 Nehézség: KönnyűAz almát, a krumplit, a hagymát, a paprikát duci gerezdekre vágjuk, a kolbászt karikázzuk, a szalonnát nagyon vékonyra szeljük (én szeleteltet veszek). A tepsi közepét kirakjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű