30 dkg darált hús
-2 szikadt zsemle
-2 dl tej
-1 tojás
-3 gerezd fokhagyma
-pirospaprika
-1 teás kanál mustár
-bors ,só
-5 dkg vaj
-kevés liszt( 1 kanál)
-5 dl sör
-kevés ételízesitő
a tejben megáztatjuk a zsemlét,kicsavarjuk
-mindent összekeverünk
-egy tűzálló tálat kivajazunk
-aljára vizes kézzel tojás nagyságú gombócokat formálunk ,egymás mellé rakjuk
-alufóliával lefedjük
-kb. 15 percig sütjük
-ráöntjük a sört és még 1/2 órát pároljuk
-eltávolitjuk a fóliát és szép pirosra sütjük ( kb 15 perc )
1. A húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. 2. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átra...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: 15 perc, pácolás: 1 óra, sütés: 2 óra A páchoz keverd össze az olívaolajat a zöldfűszerekkel, a sóval, a borssal, ízesítsd mustárral és zúzott fokhagymával. Dörzsöld b...
Elkészítési idő: 3 óra 15perc Nehézség: NehézA karajt szépen leválasztom a csontjáról és vékony, éles pengéjű késsel felszúrom. A bőrétől megszabadított kolbászt egy 30 percre a mélyhűtőbe teszem. Onnét kivéve zsírral kenem b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSertéscombot (1 kg) használtam, amit kétszer ledaráltam, egy fej vöröshagymával és 4 cikk fokhagymával együtt.A húst fűszereztem sóval, borssal, fűszerpaprikával, őrölt köménnyel....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű