70 dkg sertéskaraj
1 evőkanál mustár
4 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
0,5 dl főzőtejszín
friss zöldpetrezselyem
só, bors
A húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy hőálló edénybe. A tejfölt, a mustárt, a tejszínt, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet összekeverjük, leöntjük vele. 180 fokon sütjük 20 percig, de néha megforgatjuk, majd kínálhatjuk.
A hús megpuhul és fincsi lesz, a szósz pedig krémes és ízletes,
1. A babot a csülökkel megfőzöm majdnem puhára. 2. A nem túl savanyú hordós káposztát is előfőzöm, a végén teszek bele egy kis kész lecsót, besűrítem fokhagymás rántással....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágom, a fokhagymát átpréselem, elkeverem a szójamártással, 1 deci olajjal, egy evőkanál sóval, egy mokkáskanál őrölt feketeborssal és egy teáskanálnyi paprikával....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csíkokra vágott májat belerakom a forró olajba. Fehéredésig kevergetem, majd hozzáadom a vastagabb szeletekre vágott hagymát, fokhagymát, Fűszerezem, adok hozzá egy db paprikát,...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA hússzeleteket enyhén kiverjük, megsózzuk, rászórjuk az apróra vagdalt fokhagymát, majd zsemlemorzsába mártjuk. A húskalapáccsal gyengén beleverjük a morzsás fokhagymát, ezután li...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű