50 dkg liszt, 1 sütőpor, csipet só, 20 dkg zsír, 3 tojás sárgája, 1 kis db tejföl, 1 van. cukor, 10 dkg porcukor.
Töltelék: 1,6 kg alma (egészben mérve) ízlés szerint fahéj, 15 dkg dió, 16 dkg cukor.
Tetejére 1 egész tojás 3-4 dkg darált dió
Az almát lereszelem, összekeverem a cukorral, és állni hagyom fél órát..........
Kinyomkodom a levét nagyjából, belekeverem a fahéjat, és a diót.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, fél órát nylon zacskóba pihentetem. .........
A tésztát kettéveszem.
Kinyújtom tepsi méretűre, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom a nyújtófa segítségével. Rákanalazom egyenletesen a tölteléket, kicsit meglapogatom, majd a másik lappal befedem.
Megkenem a tojással, megszórom 3-4 dkg dióval, és megszurkálom villával.
Nekem kb: 40 perc alatt sült meg közepes lángon.
1. A sütőt előmelegítjük, sütőpapírral kibélelünk egy kicsi tepsit úgy, hogy az oldalait is fedje a papír. 2. A tészta hozzávalóit egyneművé gyúrjuk, majd kezünkkel elegyengetjü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kekszport elkeverjük a cukorral (glukononnal), a kakaóval, majd elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajjal. A befőttléhez hozzáadjuk a rumaromát, majd fokozatosan adagoljuk a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A puha vajra rászórjuk az egy csipet sót, és a lisztet elmorzsoljuk. Ez egyébként egy kedvenc műveletem, olyan ráérősen szoktam csinálni, pedig még így is három perc alatt megva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a vaníliarúddal felmelegítjük. 2 tojássárgájából vaníliakrémet csinálunk. Kevés tejszínt öntünk Hozzá, hozzákeverjük a vaníliás tejet, és a tűzre visszatéve addig melegít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű