20 DKG MARGARIN
4 DB TOJÁS
LISZT, SÓ, KIS KANÁL CUKOR,
SÜTŐPOR.
20 DKG DARÁLT HÚS
3 DB SÁRGA RÉPA
3 DB BURGONYA
1 DB TOJÁS A KENÉSHEZ
HÚS , APRÓRA VÁGOTT RÉPA ÉS A BURGONYA , MEGFŐZÖM ZSÍRJÁRA LESÜTVE PÖRKÖLT
A TÉSZTA , OLVASZTOTT MARGARIN , SÓ , TOJÁS SÜTŐPOR
ÉS ANNYI LISZT , AMENNYIVEL LÁGY TÉSZTA LESZ ,
EZT SZÉP NAGY KARIKÁKRA FELVÁGOM , ÉS A SARKÁBA A KANÁL TÖLTELÉKET BELE TESZEK , MEG KENEM TOJÁSSAL ÉS ÖSSZE HAJTOM , ÉS VILLÁVAL KI DISZÍTEM . PONT ELÉG LESZ A TÖLTELÉK A TÉSZTÁHOZ. FORRÓ SÜTŐBE MEG SÜTÖM
ENNEK A NEVE GÖDE , NEM TUDOM LEFORDÍTANI , MERT NEM ANGOL, DE MI APA KEDVENCÉNEK NEVEZZÜK.
JÓ ÉTVÁGYAT KI ELKÉSZÍTI.
MELEGEN HIDEGEN EGYARÁNT FINOM, ÉS CSOMAGOLHATÓ,
A magvakat száraz serpenyőben megpirítom, lassú tűzön, mikor elkezdenek pattogni, leveszem, kihűtöm és elfelezem, egyik rész megy a tésztába, másik egy megfelelő méretű tányérba, e...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKevesebb idő is elég neki. A dagasztás nem túl bonyolult, de jól el kell találni a hidratáltságot, hogy utána jól tudjuk formázni. A víz és a tej elegyében elkeverjük a kovászt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt a vízzel a cukorral, és pici liszttel megfuttattam, majd az összes hozzávalót összegyúrtam, 10 percig dagasztottam. Majd kb.45 -50 percet hagytam kelni. ( Gyönyörű nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárított élesztőt nem szoktam felfuttatni, vagyis csak ritkán. Minden hozzávalót bepakoltam a mixerbe és bedagasztottam. A lisztet folyamatosan adagoltam, nekem kicsivel több ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz