3 kg őszibarack
500 g cukor
3 csapott kávéskanál citromsav
4 l víz
A barackot meghámoztam, összeturmixoltam, feltettem főni a vízzel és a citromsavval együtt, majd bele a cukor. Forrástól közepes lángon még kb öt percig főztem. Csírátlanított üvegbe töltöttem úgy, hogy színültig töltöttem, rá a kupak és már ment is a szárazdunsztba. A meleg lé visszahúzódik, vákum keletkezik, így nem tud megromolni. 6,5 liter lett.
Készítsünk egy jó erős fekete teát, fél liter vízből. Adjuk hozzá a rumot vagy whisky-t, a fűszereket és a cukrot. Készítsük elő a poharakat: a fél citrom levét öntsük egy kávés...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. Összekeverjük, és felmelegítjük a tejszínt, a tejet és a cukrot. 2. Nem forraljuk fel, csak addig melegítjük, amíg épp elkezd sercegni. Félretesszük hűlni. 3. Amíg hűl, összek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gyümölcsöt felfőzöm a vízzel, egy szűrőn átszűröm, hogy ne legyen eres, vagy konyharuhába tekerve kinyomkodom. 2. Hozzákeverem a citromsavat, felfőzöm ismét minimum 3 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A sárgarépát 1 liter vízben megfőzzük,majd a többi gyümölccsel pürésítjük - Ha kihűlt hozzáadjuk a narancslevet és a maradék vizet - Üvegbe töltve hűtőben tároljuk
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű