20 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
12 dkg margarin
15 dkg cukor
1 tojás
3 ek kakaó
Krém:
12,5 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 cs vaníliás pudingpor
4 tojás
1/2 kg túró
Az tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd zsírozott tepsibe, egymástól egyenlő távolságra kb 18 golyót teszünk le. A következő krémet öntjük köréje: A margarint a két fajta cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a pudingport, majd a túrót. Végül a tojások kemény habbá vert fehérjét beleforgatjuk a masszába. Kissé előmelegített sütőben sütjük ki. Ha kihűlt, úgy szeleteljük fel kockára, hogy a golyók (szemek) legyenek a szelet közepén.
A krém valamennyi hozzávalóját közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzva a tűzről kis ideig még kevergetjük, így nem ég le az alja....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőtte forróvízben áztatni akkor nem lesz keserű
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző este a krémhez felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a tejszínben. Megvárjuk, míg kihűl és hűtőbe tesszük. A tojássárgákat habosra verjük a cukor kétharmadával...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes