menu

Családireceptkönyv.hu

Csülkös káposzta cserép edénybe.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


* kb 60-70 dkg hátsó csülök

* 2 sertésköröm

* 5-10 dkg csíkokra vágott bacon (ki is maradhat)

* kis darab füstölt kolbász

* 1,5 kg savanyú káposzta

* 2 kisebb vöröshagyma

* 2 gerezd fokhagyma

* só, bors, fűszerpaprika

* 1 zöldpaprika

* 1 paradicsom

* olaj vagy sertészsír

* 5-6 ek gersli (árpagyöngy)

Elkészítés:


1. Pörkölt alapot készítünk: olajon, vagy zsíron megdinszteljük a

felaprított hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldpaprikát és a

felkockázott paradicsomot, rádobjuk a felkockázott csülökhúst, a félbevágott

sertéskörmöt és a csíkokra vágott bacon szalonnát. Az egészet együtt

pároljuk egy rövid ideig…

2. A beáztatott cserépedénybe lerakjuk a megmosott savanyú káposzta

felét, ráöntjük a pörköltet. A tetejére rakjuk a káposzta másik felét.

Felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Lehet rátenni kolbászt, erős

paprikát….darabolt paradicsomot. Hideg sütőbe tesszük, 15 percig csak

60 fokra teszem….utána:

3. Légkeveréses sütőben kb. 140 fokon 90 percig főzzük, majd

hozzáadunk 5-6 ek gerslit (árpagyöngy). Felöntjük annyi (meleg ) vízzel,

hogy ellepje és 160 fokon további 90 perc alatt készre főzzük.

A víz mennyiségét közben lehet pótolni, ha szükséges.

(csak óvatosan, nehogy elpattanjon a cserépedény.)

Csülkös káposzta cserép edénybe.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Rakott karfiol
Rakott karfiol

A karfiolt megmosom és rózsáira szedem, sós vízben félpuhára főzöm... Lábasban olajat forrósítok, beleteszem a kockára vágott hagymát és amíg pirul, előkészítem a húst... A hagy...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Paradicsomos gombóc
Paradicsomos gombóc

Először a gombócokat készítjük el. Kevés olajon kicsit megdinszteljük a paradicsompürét.Hozzá keverjük a zellert is.Majd felöntjük vízzel kb 1 liter. Beletesszük a gombócokat és...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SPENÓTOS GALUSKA
SPENÓTOS GALUSKA

A leszárazott, megmosott spenótot forrásban levő, sós vízben előfőzzük, majd jól kinyomkodjuk és finomra aprítjuk. A sajtot lereszeljük. A kenyér héját levágjuk, belét apróra kocká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darálthúsos rakottas
Darálthúsos rakottas

Ami úgy készült, hogy darált húsból főztem egy sűrű pörköltet. Ezután ment a jénaiba a krumpli, rá a pörkölt, erre ment a főtt tojás, ezután a karikára vágott kolbász. és ismét a k...

Elkészítési idő: 2-óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk