menu

Családireceptkönyv.hu

Diós tejszínszelet, csábító finomság sütés nélkül! H


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a laphoz:
20 dkg háztartási keksz
10 dkg apróra tört dió
10 dkg vaj
2 evőkanál cukor
2 evőkanál tejszínhab
A középső réteghez
10 dkg vaníliás keksz
2 tasak vaníliás cukor
0,5 dl tej
A krémhez:
1 tejszínes pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
4 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
2 tasak habfix

Elkészítés:


A háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk. Közben a pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel, megfőzzük és kihűtjük. A habot felverjük, hozzákeverjük a cukrot és a habfixet, majd a kihűlt pudingot is belekeverjük. A fele krémet rákenjük a kekszes alapra és 15 percre hűtőbe tesszük. A vaníliás cukrot feloldjuk a tejben és ebbe áztatjuk a vaníliás kekszet, majd ráhelyezzük a krémre. A maradék krémet ráhalmozzuk, majd megszórjuk a reszelt csokoládéval, vagy a kakaóporral. Lehűtjük és szeletelhetjük is. Vizes késsel szeleteljük, mert a krém megszilárdul, de ettől még mázolódhat!

Diós tejszínszelet, csábító finomság sütés nélkül! H

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Részeg szidov
Részeg szidov

Krém: 4 tojás, 6 k. porcukor, 1 k. kakaó, gőz felett keményre verjük. Ha kihűlt 25 dkg margarint adunk hozzá és ezt kenjük a diós töltelékre. Tetejére tortadarával megszórjuk.

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Túrós - Büfés túrós
Túrós - Büfés túrós

1. A tepsit kivajazzuk, félretesszük. 2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a kivajazott tepsibe belenyomkodjuk, egyenletesen. 3. A túróhoz hozzáadjuk a tojás sárgákat, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tünde
Rigó Jancsi
Rigó Jancsi

Piskóta A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kristálycukor felével habverővel habosra keverjük (kb 10 perc), majd félretesszük. A tojásfehérjét a kristálycukor másik részével...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Madártej
Madártej

A tojások fehérjét 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Egy nagy lábasban tejet forralunk és a tejbe vizes kanállal a felvert habból galuskákat főzzünk. Egyszerre csak keves...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk