8 dkg felolvasztott vaj
1,5 dl tej,
3 tojássárgája,
1 evőkanál cukor,
kevés sót,
1 késhegynyi sütőpor,
25 dkg liszt,
lekvár
8 dkg felolvasztott vajat feleresztünk 1,5 dl tejjel, beleteszünk 3 tojássárgáját, 1 evőkanál cukrot, kevés sót, 1 késhegynyi sütőport, és szép simára keverjük. Az egészhez hozzáteszünk 25 dkg lisztet, és kanállal vagy tésztakeverővel középkeménységű tésztát verünk belőle.
A gabonaféléket a sóval összekeverjük a közepébe mélyedést készítünk, ide morzsoljuk az élesztőt. A vízbe belekeverjük a kefirt és a mézet, majd meglangyosítjuk. Ezt ráöntjük az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk. Az élesztőt nem kell felfuttatni csak morzsoljuk bele a lisztbe. Lágy tésztát kapunk, kicsit ragad. 10 percre, letakarva meleg helyre tesszük, kicsit hadd d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegdinszteljük a hagymát az olajon, félretesszük, hagyjuk kicsit hűlni. A langyos tejbe tesszük a cukrot meg az élesztőt, felfuttatjuk. Közben összekeverjük a liszteket, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és beleöntjük a langyos tejet. A tál oldalához bemérjük a vajat és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű