Szeretnéd feldobni a húsos ételeket? Ez a recept neked szól! Nem túl fokhagymás, lágy és krémes, ajánlom mindenkinek!
Hozzávalók:
8 nagy gerezd fokhagyma
2 burgonya
2 teáskanálnyi vaj
0,5 dl tejföl
só, bors
friss rozmaring
A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. Majd leszűrjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, a vajat és a tejfölt és robotgéppel összedolgozzuk. Fűszerezzük, majd újra összekeverjük és friss rozmaringgal ízesítjük. Húsok mellé kínáljuk!
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és 1-2 percig pirítjuk. Kevergetve felöntjük a tejjel, felforraljuk, közben csomómentesre keverjük, és további 5 percig főzzük. A resz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMajonézalap: A sárgáját, citromlevet, sót habverővel elkeverjük. Olajat állandó kevergetés mellett cseppenként adagoljuk. Majonézmártás: A majonézalaphoz hozzáadjuk az 1 dl te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba öntsünk össze minden hozzávalót, és egy habverő segítségével keverjük jól össze. A mennyiségek saját ízlésünknek megfelelően változhatnak, ha sűrűbb mártást szeretnénk,...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű