menu

Családireceptkönyv.hu

Hagymás-rozmaringos pulyka felsőcomb filé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 3 db pulyka felsőcomb filé, só, friss rozmaring, 1 fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma, csípős ketchup, chili por, 2 sütőzacskó, spárga a kötözéshez

Elkészítés:


A pulyka felsőcomb filét vágódeszkára terítettem, jól kinyitva.. Megsóztam, csípős ketchuppal meglocsoltam, minden comb belsejébe apróra vágtam 12 friss rozmaring levelet, 2 combfilébe 1-1 negyed vöröshagymát szeleteltem fel és rászórtam a húsra, a harmadik combfilére 3 gerezd fokhagymát szeltem fel. A húsokat aztán feltekertem, és 3 helyen spárgával összekötöttem, majd kívül is sóztam, megkentem ketchuppal, megszórtam chiliporral, apróra vágott rozmaring levelekkel, és sütőzacskóba húztam, külön a két vöröshagymás és külön a fokhagymás kötözött combfiléket, a vöröshagymásra rászórtam a maradék fél felszeletelt hagymát, a fokhagymásra 2 gerezd ugyancsak felszeletelt fokhagymát. Spárgával összekötöttem a csomagok száját, és levágtam a fölösleges zacskót, tűvel 1 helyen kiszúrtam mindkettőt, és 190-200 fokra előmelegített sütőbe toltam. Kb. 70 perc alatt sült szép barnára, mégis szaftos maradt a zacskóban.

Kis pihentetés után levágtam a spárgát a húsokról és felszeleteltem őket.

Petrezselymes krumplit és fűszeres paradicsommártást készítettem hozzá.

A paradicsommártás hozzávalói: kevés olaj, 1,5-2 evőkanál rétes liszt, 1 liter 100 %-os paradicsomlé, ha szükséges még kevés sűrített paradicsom és víz, só és/vagy szitált ételízesítő, ill. édesítőszer ízlés szerint, 1-1 kávéskanál oregano és bazsalikom (szárított, morzsolt), pici chilipor (ez el is maradhat).
A világos zsemleszínű rántást felöntöttem paradicsomlével, nyomtam bele kevés sűrített paradicsomot, öntöttem hozzá kevés vizet ízesítettem a fűszerekkel, sóval, chiliporral, édesítővel és jól kiforraltam.

Volt leves is, 2 db karalábéból 1-1 sárgarépából és petrezselyemgyökérből, darabka zellergumóból, hagymával, zöldpaprika darabbal, mindent egy fakanálnyi kacsazsíron dinszteltem meg, aztán felöntöttem 2,5 liter forró vízzel, ízesítettem szitált ételízesítővel és sóval, őrölt borssal, szárított petrezselyemzölddel. Amikor a zöldségek megpuhultak, 7 dkg 8 tojásos eperszalag tésztát főztem bele.

Hagymás-rozmaringos pulyka felsőcomb filé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Csirke rózsabors mártással
Csirke rózsabors mártással

Aprítóval a rózsaborsokat felaprítjuk. Pici olajon megpároljuk a felaprított hagymát/zellert. Hozzáöntjük a joghurtot, a citromlét, a fokhagymát, a mustárt, a cukrot, a balzsamec...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tyúkhúsleves
Tyúkhúsleves

10 literes fazékban odateszem főni a tyúkot, fűszereket. 1 óra főzés után beleteszem a zöldséget, majd még 1 óráig lassan, petyegve főzöm.

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Csirke - Zöldborsós csirke
Csirke - Zöldborsós csirke

1. A finomra vágott hagymát kevés olajban megfonnyasztjuk. 2. Beletesszük a szétvagdosott csirkét, és nagy láng felett állandóan keverve zsírjára pirítjuk. 3. Megszórjuk ve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bazsalikomos csirkecsíkok tejszínes gnocchival
Bazsalikomos csirkecsíkok tejszínes gnocchival

A csirkemellet csíkokra vágjuk és kevés olajon megsütjük. Sóval, őrölt borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt parmezánt, a karikára vágott póréhagymát és a felaprít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk