menu

Családireceptkönyv.hu

Hamis libamáj


Írta:

Elk. idő: : 50perc -
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fél kg sertés- vagy csirkemáj (csirkemájjal finomabb)
4 egész tojás
15 dkg disznó- kacsa- vagy libazsír (kacsa vagy libazsírral isteni)
1 doboz tejszín (2 dcl)
kb. fél teáskanál só
kb. fél teáskanál őrölt bors
kb. fél teáskanál Vegeta vagy más ételízesítő (kihagyható)
2 gerezd fokhagyma (kihagyható)

Elkészítés:


A májat alaposan megtisztítjuk.
Ezt követően ledaráljuk vagy késsel szétkapargatjuk. A tojásokat villával kissé felverjük és a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük. (Én nem szoktam vacakolni, mindent beledobálok a mixerbe és alaposan lemixelem.)
Ezt a pépet kizsírozott, zsemlemorzsával megszórt edénybe öntjük (őzgerinc-, alagút-, vagy kuglóf formába). Én őzgerinc formában sütöm – szépen mutat és jól szeletelhető.
Előmelegített sütőben középlángon (villanysütőnél 200°) letakarva (alufóliával szoktam) 40 percig sütjük. 40 perc után levesszük a fedőt (alufóliát) és még kb. 10 percig sütjük. Tűpróbát végzünk (ha nem ragad rá, kész).
Kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a formából.
Ez az étel lehet egy jó kis reggeli, de akár hidegtálakhoz is finom.

Hamis libamáj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
SVÉD GOMBA saláta
SVÉD GOMBA saláta

A gombát megmossuk, majd közepes vastagságú szeletekre felvágjuk. A hagymát apróra felaprítjuk a paradicsommal együtt. Kevés, 2-3 kanál olajat felforrósítunk, majd a hagymát a para...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Cékla fetasajttal
Cékla fetasajttal

Megtisztítjuk a zöldségeket. A céklát és a sárgarépát reszeljük le. A fokhagyma levét nyomjuk ki és csorgassuk rá a fentiekre. A sajtot vágjuk is kockákra. Egy salátástálban ke...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Sonkával töltött sajt
Sonkával töltött sajt

Vizet forralunk, majd levesszük a tűzről. A sajtot dupla nejlonzacskóba tesszük, jól lezárjuk, és a vízbe merítjük; ügyeljünk arra, hogy a zacskóba ne kerüljön víz. Az edényt lefed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Téli gyümölcssaláta
Téli gyümölcssaláta

Készítsünk elő egy méretes, lezárható műanyagtálat. Az ananász, narancs, mandarin, kivi héjrészét távolítsuk el, majd daraboljuk őket közel azonos nagyságúra, s tegyük a...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk