menu

Családireceptkönyv.hu

Így készíts otthon ketchupot


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 darab 3 deciliteres üveghez: 4 fej vöröshagyma, olaj,1 kk mustármag, 2 kk koriandermag, 4 db szegfűszeg, 2 ujjnyi gyömbér, 4 cikk fokhagyma, 4 kg paradicsom, kevés borsot,1 ek só, 1 nagy csokor bazsalikom, 30 dkg barna cukorral, 2 dl vörösbor ecet.

Elkészítés:


Az apróra vágott vöröshagymát körülbelül 15 percig dinszteljük olajon, és a jól összetört mustármagot, koriandert és szegfűszeget rászórjuk. A fokhagymát és a gyömbért apró darabokra vágjuk, és ezt is beleadagoljuk a serpenyőbe, majd belekavarjuk a jól megmosott és apróra vágott, kicsumázott paradicsomot.Végezetül sózzuk, borsozzuk, és beletesszük az apróra vágott nagy csokor bazsalikomot. A kapott masszát jól összekavarjuk, és körülbelül egy órát főzzük, majd az egészet összeturmixoljuk és átpasszírozzuk egy sűrű szitán. Ezután hozzáöntjük a borecetet, a barna cukrot és a vörösbor ecetet.

Hagyjuk őket, hogy jól felforrjanak, majd tegyük a masszát üvegekbe, és pihentessük szárazdunsztban.

Trükkök, tippek, praktikák:


A ketchup a paradicsomimádók kedvence lehet, íme itt a megismételhetetlen alkalom, nem csak nyersen vagy főve, levesként ehetjük, hanem kenyérre kenve, pizzához vagy sültek mellé is. Tulajdonképpen már szinte magára is kanalazhatjuk, és minden bizonnyal így tesznek azok, akik paradicsombolondok!

Így készíts otthon ketchupot

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sándorné
Sajtszósz nachozhoz
Sajtszósz nachozhoz

Tegyük a vajat és a lisztet egy edénybe. Keverjük össze, majd melegítsük fel, amíg buborékos és habos nem lesz. Ha kész, akkor folytassuk még 1 percig. Adjuk hozzá a tejet, majd v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás paradicsomos szósz
Fokhagymás paradicsomos szósz

Melegítsük elő a sütőt 210 fokra. A fokhagymát vágjuk ketté keresztben, és tegyük egy alufóliával kibélelt, olajozott tepsibe, a paprikákat tegyük mellé A maradék olajjal ecsetel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Francia majonéz
Francia majonéz

Cseppenként adjuk hozzá az olajat a tojássárgákhoz, miközben egy habverővel folyamatosan kevergetjük. Akkor jó, ha kb. olyan sűrűvé válik, mint a vaj. Most apránként jöhet hozzá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Almaszósz karamellizált cukorral
Almaszósz karamellizált cukorral

Az almákat hámozzuk meg és kockázzuk fel, majd tegyük egy lábasba a fahéjjal és a vízzel együtt. Takarjuk le, majd várjuk meg, amíg a víz felforr. Ekkor vegyük le a hőmérsékletet,...

Elkészítési idő: 15+30 őerc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk