Hozzávalók
2 kanál szója szósz
2 kanál citromlé
2 kanál méz
2 kanál paradicsomszósz
2 kanál reszelt gyömbér
1 kg csirke szárny
Keverd össze a gyömbért, a citromlevet, a szójaszószt és a sót. Tedd egy tálba a csirke szárnyakat és öntsd rá a pácot.
Hagyd pár órát állni a pácban fedő alatt.
Amikor már eleget állt, keverj össze 2 kanál mézet, 2 kanál szójaszószt és adj hozzá 2 kanállal a pácból (ha jó szaftosan szereted, tehetsz bele többet is).
Én az alábbi módon készítettem: beletettem a szárnyakat a szószba, ügyesen lerövidítettem őket, majd a rostélyos edény rácsára tettem, lefedtem és 10 percig 175 fokon sütöttem.
Ezután levettem a fedőt és bekentem a szárnyakat a maradék szósszal. Hagytam még 10 percet, majd meguntam emelgetni a fedőt és ráöntöttem a maradék szószt. 5 perc után kivettem egy szárnyat, hogy megízleljem a munkám gyümölcsét.
A combokat megtisztítottam, leöblítettem, leszárítottam. Mindegyik alsó combja felőli húsos forgójánál sós ujjal felnyúltam, és 1-1 gerezd fokhagymát helyeztem bele, majd besózta...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA csirkemellet és a zöldségeket csíkokra vágjuk. A csirkemell csíkokat wokban vagy serpenyőben kevés forró olajon megpirítjuk, hozzáadjuk először a ceruzababot majd a paprikát, pó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzáraz serpenyőben a törökmogyorót és a szezámmagot együtt megpirítjuk, félretesszük. Szintén együtt megpirítjuk a koriandermagokat és a római köményt is. Az összes megpirított mag...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk. A páchoz a fokhagymát és a gyömbért meghámozzuk, a gyömbért kisebb darabokra vágjuk, és mindkettőt fokhagymanyomón átpréseljük. Ez a mód...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű