menu

Családireceptkönyv.hu

Nyári csalamádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 közepes sárgarépa, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 közepes kígyóuborka (nyáron: 3-4 nagyobb (nem magos)
kovászolni való uborka (héjastól), 2 db zöldpaprika, 25 dkg fejeskáposzta, só, őrölt bors,
ecet, cukor.

Elkészítés:


A megtisztított zöldségféléket vékony csíkokra reszeljük, vagy gyaluljuk és adunk hozzá kevés őrölt borsot is.Salátalét készítünk ecet-cukor-só és kevés víz hozzáadásával, amit a zöldségekre öntünk, majd jól
összekeverjük.1-2 órára ( lefedve) hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Megjegyzés: a gyalult káposztát külön besózom, és addig gyúrom, míg levet ereszt, ettől kissé megpuhul,
így könnyebben emészthetővé válik és csak utána keverem a többi zöldséghez. A cvekedlihez lereszelt káposztával is így járok el,majd kinyomkodom a levét, és utána kezdem dinsztelni.

Nyári csalamádé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vödrös vegyes savanyúság
Vödrös vegyes savanyúság

A cukrot és a sót kicsi langyos vízben feloldjuk, majd a többi vizet és minden egyéb hozzávalót hidegen bele teszünk a vödörbe. Jól összekeverjük és beletesszük a savanyítani valók...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőtök savanyúság
Sütőtök savanyúság

A tisztított kimagozott tököt kb. falatnyi darabokra vágtam. Közben lehet összefőzni a fűszereket a vízzel pár percig, hogy jól kijöjjenek a fűszerek ízei,cukrot,sót,ecetet is hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mamika
savanyítólé recept
savanyítólé recept

következik a palackozás. A csavaros tető alá tegyünk egy réteg cellofánt, mert az ecetes lé marhatja a kupakot. Egy széles lábas aljára konyharuhát teszünk, erre annyi üveget ál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Savanyított cékla (Sóbors)
Savanyított cékla (Sóbors)

A céklát pucoljuk meg, utána karikázzuk vagy kockázzuk fel ízlés szerint, majd annyi vízben, amennyi ellepi, főzzük puhára. A kész céklát szűrjük le (a cékla főzőlevét ne öntsük ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk