illatozó rózsaszirmok
tűzálló üvegedény
desztillált víz
Először is nagyon fontos, hogy ne a névnapodra kapott bolti virágcsokrot szedd szét, mert azok a virágok tiszta rózsavíz készítésére teljesen alkalmatlanok. Ha van kerted akkor onnan, ha nincs akkor minimum a piacról szerezz be frissen szedett, kertben nevelt rózsát.Ha a saját kertedből szeded, akkor a legjobb a reggeli harmatcseppes rózsaszirom, ezeket gyűjtsd be, 2-3 nagy fej rózsa szirma elegendő is lesz.Tehát a tiszta rózsavízhez a frissen szedett, illatozó rózsaszirmokat tedd egy tűzálló üvegedénybe.
Önts a szirmokra felmelegített desztillált vizet, fedd le és hagyd kihűlni. Ha nem vagy türelmetlen, akár egy napig is pihentetheted hűvös helyen - én nem szoktam vele ennyit várni, csak amíg kihűl - ezután szűrd le.
Az így nyert rózsavíz hidegen - hűtőszekrényben - tárolva, több hétig is eltartható.
Rosszullét vagy fejfájás esetén egy rózsavízzel benedvesített zsebkendővel dörzsöld be a nyakad, a halántékod.
Ezenkívül a rózsavíz nagyon hatékonyan tisztítja, frissíti, tonizálja az arcbőrödet. A vízhiányos arcbőrt is üdévé teszi, ellátja tápanyagokkal. Arcod lemosása után spricceld vagy kend fel a bőrödre, így segíti az arcápoló krémek felszívódását.
Olívaolaj vagy nem olívaolaj? A legeredetibb majonéz lényegében tojássárgájából, olajból és inkább ecetből mint citromléből áll, olívaolajból biztosan nem. Azonban ha igazán tel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Először adjuk hozzá a burgonyát a vízhez, és hagyjuk főni 30 percig, vagy amíg megpuhul. 2. Tegye át a burgonyát a tálba, és törje össze. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és krumplinyomón egy tálba préseljük. Apróra vágott hagymát szórunk rá, hozzáadjuk a mustárt, fűszerezzük. Végül a vajkrémmel finoman, de nem t...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű