50 dkg száraz tészta
4 db tojás
450 gr tejföl (1 pohár)
2 dl főzőtejszín
10 dkg bacon
20 dkg reszelt sajt
olaj
só
őrölt bors
1 kk delikát
A tésztát lobogó, forró vízben félkészre főzöm és leszűröm.
Egy hőálló tálat vagy közepes tepsit kikenek egy kis olajjal és zsemlemorzsával megszórom. A tojásokat egy keverőtálban egy kis sóval, tejföllel, tejszínnel kikeverem, majd ízesítem borssal és delikáttal.
A szalonnát felkockázom,egy serpenyőben zsírjára sütöm és az öntettel összekeverem. A tészta felét elterítem a tálban, megszórom a sajt felével, és leöntöm a mártás egy kisebb részével. Erre halmozom a tészta maradék részét, a reszelt sajtot és felöntöm a maradék öntettel.
A sütőt beállítom 175-180 c˚-ra és szép pirosra sütöm benne. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e. Ha kihűlt sokkal könnyebb szeletelni.
1. A langyos vízben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a sóval elkevert liszthez az olajjal együtt és bedagasztjuk a tésztát. Letakarva duplájára kelesztjük. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A langyos vízben 10g mézzel futtassuk fel az élesztőt. 2. Egy nagy keverőtálban mérjük össze a liszteket a sóval és az oregánóval, ha fűszeres tésztát szeretnénk. 3. Ha az éle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos víz felébe belemorzsoljuk az élesztőt, elkavarjuk benne, majd hozzáadunk két evőkanál lisztet, és negyed óráig érni hagyjuk a kovászt, amíg habos nem lesz a teteje. A li...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű