menu

Családireceptkönyv.hu

Savanyú káposzta saláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg savanyú káposzta , 2 db. piros alma, 10 dkg kolozsvári szalonna, 1 fej vöröshagyma, színes bors, olíva olaj

Elkészítés:


A savanyított gyalult káposztát átmossuk ha szükséges és kissé összevágjuk. Az almát megmossuk és héjastól kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és fölvágjuk. A kolozsvári szalonnát vékonyra szeleteljük. Az összes hozzávalókat egy tálba összekeverjük, borsozzuk és meglocsoljuk 2 evőkanál olíva olajjal. Jól lehűtve tálaljuk,önmagában vagy sült húsok mellé.

Savanyú káposzta saláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Amália
Bécsi krumplisaláta
Bécsi krumplisaláta

1. főzzük meg héjában a krumplit, majd pucoljuk meg és szeljük max. 0,5 cm vastag karikákra egy darab kivételével (!), tegyük a karikákat egy magas falú tálba 2. szeljük apróra a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ébike
Sajtkrém házilag
Sajtkrém házilag

A túrót kikavartam a tojással, a margarinnal és a bikarbónával, majd betettem fél órát a hűtőbe pihenni. Ezután takaréklángra tettem és folyamatosan kavargatva megfőztem. 10-15 per...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Újkrumplis virslisaláta
Újkrumplis virslisaláta

A salátához A krumplit alaposan megmossuk, feltesszük főni az alaplében. Adunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje. A virslit felkarikázzuk. Az olívaolajat egy serpenyőbe...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Közepes
share
Tojásos uborkasaláta
Tojásos uborkasaláta

Az uborkát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és lesózzuk, picit hagyjuk állni és kinyomkodjuk a levét. A retket megmossuk és felszeleteljük, hozzáadjuk. A joghurtba keverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk