12 db csirke comb
2 kg burgonya
1 fej hagyma - vörös
só
bors - fekete (őrölt)
köménymag (őrölt)
2 evőkanál étolaj
Ez is egy kedvenc nálunk, főleg amikor nincs kedvem sokat a tűzhely mellett állni. Tényleg olyan étel, amit kb.20 perc összedobni és csak várni kell, amíg a sütőben megsül. Nyáron, mikor nagy meleg van, kifejezetten előnyben részesítem azt, ami mellett nem kell ott állnom a sütő mellett. Régen mikor kezdtem a főzést külön sütöttem meg őket, de úgy a burgonya szárazabb lett, így szaftosabb és ízletesebb, nem mellesleg pedig várni sem kell többet, hogy egymás után megsüljön. Amit itt nem látni a fotón, én kevesebb sült burgonyát eszek a hús mellé, és több salátát, pici joghurttal. De ezt már mindenkire magára bízom, hogyan találja.
A darált csirkemellet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a fűszereket. Felaprítjuk a hagymákat apró darabokra, a fokhagymát lereszeljük. Jól összekeverjük a hússal. Egy se...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott és szárazra törölt csirkemellet keskeny csíkokra vágom. Gyros vagy szárnyas fűszerkeverékkel befűszerezem és annyi olíva vagy étoljjal öntöm fel,hogy éppen ellepje. Azo...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA májat előkészítjük, a hártyákat leszedjük róla, és kockákra vágjuk. Jól megmossuk, szűrőn lecsepegtetjük. A kockára vágott hagymát olajon megdinszteljük. Mikor már szép üveges,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat meghámozzuk, lereszeljük és fél órán át állni hagyjuk, majd leöntjük a levét. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan összekeverjük a masszát, és egy forró serpenyőbe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű