300 g tészta
250 g túró
250 ml tejföl
150 g szalonna
reszelt sajt (bőven)
só
őrölt fekete bors
A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük és egy hőálló tepsibe öntjük. A szalonnát kockákra vágjuk, ízlés szerint üvegesre sütjük.
A túrót a tejföllel eldolgozzuk, a tepsiben a tésztával összekeverjük. Hozzákeverjük a pirított szalonnát a kisült zsírjával együtt.
A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd frissen őrölt borsot szórunk rá. 190 fokon addig sütjük, míg a sajt kellően megpirul.
1. A SZALONNÁT KOCKÁKRA VÁGJUK. A GOMBÁT MEGTISZTÍTJUK, FELSZELETELJÜK. AZ ÚJHAGYMÁT MEGHÁMOZZUK, KARIKÁKRA VÁGJUK. FELFORRÓSÍTJUK AZ OLAJAT, MEGPIRÍTJUK BENNE A SZALONNÁT ÉS A GO...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztát nagyon al dentére főzzük (kb 8 perc alatt). 2. A fokhagymát felvágjuk, az olajon picit megsütjük, és hozzáadjuk a tésztát. 3. Ráöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAhogy én készítem, sajnos pontos mértéket nem tudok, de kb. 5 szem nagyobb (lb- 0,5 kg) krumplit megfőzök héjában, megtisztítom, hagyom kihülni. Összegyúrom annyi liszttel és 1 evő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pizzatésztát hosszúkás téglalap alakura kézzel vagy sodrófával kinyújtom majd bacon szalonna szeleteket rakok a tésztára és megszórom sajtal. Lényeges, hogy a bacon szelet felett...
Elkészítési idő: 15-20 perc Nehézség: Könnyű