Hozzávalók :
9 db zsemle
A töltelékhez:
1/2 kg túró
2 db tojás
1 vaníliás cukor
10 dkg porcukor
a zsemlék belseje
10 dkg mazsola
1 db citrom reszelt héja
A zsemlék locsolásához.
1/2 liter tej
1 vaníliás cukor
5 dkg cukor
A zsemlék felső részét levágjuk.
Az alsó részéből kicsipkedjük a zsemlék belsejét.
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk.
A zsemlék alját és a tetejét is cukorral,vaníliás cukorral elkevert tejbe mártjuk.
A sütőpapírra sorakoztatjuk.
A túrót a cukrokkal,tojásokkal elkeverjük,majd kicsipkedett zsemlét tejjel összekeverjük,ezt is hozzá adjuk és a mazsolát is,reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A zsemléket megtöltjük,a tejbe mártott tetejét rátesszük és 180 fokos sütőben megsütjük.
A sütés vége felé a zseléket kétszer meglocsoljuk a vaníliás cukros tejjel.
Sütés végére a zsemlék "kalapja" felemelkedik.
Nagyon finom,egyszerű.
A cukorból egy kanálkával elveszek, és elkeverem a langyos tejben, majd feloldom benne az élesztőt és néhány percig állni hagyom. A többi cukrot hozzáadom a liszthez, ugyanúgy mint...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a sütőt kapcsolom be amíg a tészta elkészül (kb 15 perc) addig előmelegedjen. A túrót a cukorral együtt villával áttöröm, hozzáadom a tejet, sót és 10 ek olvasztott vajat,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd duplájára kelesztjük. Előmelegített sütőben 210-220 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze, és tegyük félre pihentetni. Ezalatt a kókuszzsíron 5 perc alatt pároljuk puhára a medveha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű