25 dkg túró
10 dkg porcukor
csipetnyi só
fél csomag sütőpor
60 ml tej
5 evőkanál olaj
30 dkg liszt
A kakaós töltelékhez:
4 evőkanál porcukor
2 csapott evőkanál kakaópor
A tészta lekenéséhez:
2 evőkanál olaj
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy sütő tepsibe sütőpapírt teszünk. A töltelékhez összekeverjük a cukrot és a kakaót.
A túrót összekeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a sót, beleöntjük a tejet az olajat, jól kikeverjük, végül kézzel beledolgozzuk a sütőporos lisztet.
Enyhén lisztezett nyújtódeszkán 1 cm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk.
A tésztát lekenjük az olajjal, meghintjük a cukros kakaóval majd a hosszabbik oldalánál feltekerjük. Jó egy centis darabokat vágunk belőle és egymástól távol az előkészített tepsibe tesszük. A forró sütőbe toljuk és 12-15 perc alatt (a sütő erősségétől függ az idő) megsütjük, éppen csak hogy színt kapjon, nehogy kiszárítsuk a puha tésztát.
A tojást a cukrokkal és a reszelt almával kikeverjük. A sütőport a liszttel, a kávéval és dióval összekeverjük, majd hozzá adjuk az előző masszához. Fakanállal szépen hozzá...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, Egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval és a cukorral elkeverjük, majd a többit is hozzáöntjük és csomómentesre keverjük. Minden sütés előtt olajat teszünk a serpenyőbe
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz ostyához Gőz fölött megolvasztjuk a csokit és a vajat. Egyenként megkenjük az ostyalapokat a csokimázzal, és még mielőtt megkötne a máz, megszórjuk a pörkölt mogyoróval. Ha a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű