70 dkg csont nélküli marhahús
1 nagy hagyma
3 gerezd fokhagyma
20 dkg megtisztított répa
30 dkg megtisztított burgonya
1 nagy paradicsom
3 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors
olaj
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, közben a húst is felkockázzuk és hozzáadjuk. Felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni. Közben a répát és a burgonyát felszeleteljük és mikor a hús már félig megfőtt hozzáadjuk. A paradicsomot összeturmixoljuk és hozzáadjuk a paradicsomszószt és a fokhagymát, felöntjük vele. Megszórjuk a fűszerekkel és hagyjuk főni. Nem kell túlfőzni, hogy szaftos maradjon.
A marhahúst 8 szeletre vágom, széleit bevagdosom és húsvágó deszkára helyezem. Bőven meghintem zsemlemorzsával, majd a morzsát húskalapáccsal beleverem. A másik oldalát is ugyanígy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA pacalt többször váltott vízben gondosan megmosom, majd annyi vízbe teszem, amennyi éppen ellepi. A vízbe beleöntöm az ecetet, és legalább fél órán keresztül áztatom benne. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Személyenként fél db hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. 2. A húst kockákra vágjuk, megsózzuk és a hagymához tesszük. 3. Addig sütjük a hagymás zsírb...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a nyomott burgert dobom össze, és ebbe is a belevaló szósszal kezdünk. Felcsíkozzuk a kétfajta paprikát, majd egy grill serpenyőben nagy lángon elkezdjük kapatni egy kevés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű