50 dkg marhafartő egy darabban, 3 db tojás, fél dl olaj, 10-12 dkg zsemlemorzsa, 2 dl tejföl, 1 teáskanál liszt, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.
.
A marhahúst 8 szeletre vágom, széleit bevagdosom és húsvágó deszkára helyezem. Bőven meghintem zsemlemorzsával, majd a morzsát húskalapáccsal beleverem. A másik oldalát is ugyanígy előkészítem, ezután addig-addig mártogatom a morzsába és addig veregetem, amíg egybefüggő réteget nem képez a húson a morzsa. Kuktafazekat a tűzre teszek, és beleöntöm az olajat. Amíg az forrósodik, a tojásokat habosra verem, beleszórom a törött borsot és 1 teáskanálnyi sót. A morzsás hússzeleteket egyenként megmártom benne és a forró olajon mindkét oldalukat hirtelen, erős lángon átsütöm és félreteszem. Ha minden hússzeletet elősütöttem, akkor a kuktába visszateszem, ráöntök 2 pohár vizet, és a megmaradt tojást belecsorgatom. A kuktát lezárom és a jelzéstől számított 25 percig kis lángon párolom. Ezután a tejfölt a liszttel simára keverem. A puha hússzeleteket kiszedem a mártásból, a visszamaradt mártást besűrítem a lisztes tejföllel, és jól kiforralom, végül visszateszem a húsokat. Még egyszer összeforralom.
Galuskával vagy makarónival tálalom ezt a rendkívül finom, vajpuha húst.
A húst szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk, forgassuk meg lisztben, majd forró olajban süssük ki. Tegyük egy szalvétára, hogy az olajat felfogja. A húsokat tegyük egy lábasba. A...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: NehézA marhahússzeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd mustárral szépen bekenjük őket. Egy tálba téve felöntjük olajjal az egészet úgy, hogy az olaj lehetőleg ellepje az összes...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűHagymát apróra vágva kevés olajban megfonnyasztani. Beletenni a paprikát, rá a hússzeleteket, babérlevelet, sót, vízzel felönteni, kuktát lezárni, 25 percig dinsztelni. Fogóval kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat felforrósítom, majd hirtelen kettesével fél-fél perc alatt megpirítom a hússzeleteket. Sózom, és egy fedeles Vörös Gábor féle edénybe teszem, rászórom a gombát és a hagym...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Könnyű