menu

Családireceptkönyv.hu

gombaleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg gomba
1 sárgarépa
1 fehérrépa
2 kisebb krumpli
1 kis fej hagyma
2 teáskanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika
11/2-2 liter víz vagy, ha van húsleves lé


fűszerek:
majoranna, őrölt kömény, fehér bors, ételízesítő
olaj vagy zsír
tejföl /aki szereti/
petrezselyem /friss vagy szárított/
a nokedlihez
1 tojás
2-3 evőkanál liszt /amennyit felvesz/
pici só

Elkészítés:


A gombát /én meghámozom/, a répákat, a hagymát, a krumplit megpucoljuk, összevágjuk.
A hagymát a zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk és lefedve, a saját levében pároljuk.
10 perc után rászórjuk a lisztet /bestaboljuk/ és néhány percig pirítjuk.
A tűzről lehúzva /hogy meg ne égjen/hozzáadjuk a paprikát, majd előbb egy kis vízzel csomómentesre dolgozzuk ezt követően hozzáadjuk a fűszereket és felöntjük vízzel /húsleves lével/, ha forr, hozzáadjuk a gombát és az apró kockára vágott krumplit. 15 percig főzzük, eközben elkészítjük a nokedlit, majd kézzel apró galuskákat szaggatunk a levesbe.
Akkor kész, ha a galuskák feljönnek a leves felszínére.
Tálalásnál megszórjuk a petrezselyemmel és kínálhatunk hozzá tejfölt.

gombaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Zöldségleves farháttal
Zöldségleves farháttal

A húst egy edénybe tesszük és felöntjük hideg vízzel, a hagymát egészben hozzáadjuk, fűszerezzük és felfőzzük. A zöldségeket meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. Mikor a hús már...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
TAVASZI ZSENGE ZÖLDBORSÓ LEVES
TAVASZI ZSENGE ZÖLDBORSÓ LEVES

1. A zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. 2. Kevés zsiradékon puhára pároljuk a vöröshagymát, és hozzáadjuk felkockázott zöldségeket és a zöldborsót. Sózzuk, borsozz...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Frankfurti leves
Frankfurti leves

Legelőször feltesszük a csontlevest. Egy lábasban 2 dkg zsírt olvasztunk, beletesszük a finomra vágott hagymát és üvegesre, puhára pároljuk. A kelkáposztát megtisztítjuk, megmossuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Medvehagyma krémleves
Medvehagyma krémleves

A vöröshagymát megtisztítottam, kockára vágtam és megfonnyasztottam. Hozzáadtam a lemosott, lecsepegtetett zöldborsót, majd annyi vízzel felengedtem, ami éppen ellepte. (ha nincs,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk