menu

Családireceptkönyv.hu

Frankfurti leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2 liter csontleves,
1-1,5 dkg só,
5 dkg zsír,
3 dkg liszt,
60 dkg kelkáposzta,
3-4 db közepes krumpli
2 dkg vöröshagyma,
2 cikk fokhagyma,
1 késhegynyi bors,
1 fél kávéskanál majoránna,
1 kk őrölt kömény
1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem,
1,5 dl tejföl,
személyenként 1 db. debreceni kolbász vagy 1/2 pár virsli.

Elkészítés:


Legelőször feltesszük a csontlevest. Egy lábasban 2 dkg zsírt olvasztunk, beletesszük a finomra vágott hagymát és üvegesre, puhára pároljuk. A kelkáposztát megtisztítjuk, megmossuk, levelére szedjük. A levelek közepéről a vastag főeret levágjuk, összegöngyöljük és vékony metéltre vágjuk. A zsírban megpárolt hagymára tesszük, hozzáadjuk a péppé kapart fokhagymát, a szitált majoránnát és a köménymagot. 1-2 merőkanál forró csontlevest öntünk rá és lefedve, mérsékelt tűznél majdnem puhára pároljuk, időnként óvatosan megkevergetjük. Ha majdnem puhára párolódott, ráöntjük a csontlevest, átforraljuk és rózsaszínű, petrezselymes rántással berántjuk. Ezalatt a debreceni kolbászt forró vízben dörzsöléssel megmossuk, a bőrét lehúzzuk és finom karikára vágjuk. Hozzátesszük a leveshez, a levest azonnal lehúzzuk a tűzről, ugyanekkor adjuk hozzá a törött borsot is. 6-8 perc múlva tejföllel tálaljuk. Ha debreceni kolbász helyett virslit használunk, ugyanúgy készítjük elő, de 2 dkg zsírt forróra hevítünk és a karikára vágott virslit a forró zsírban pár pillanatig, kevergetve átpirítjuk, így tesszük a tűzről lehúzott levesbe.

Frankfurti leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krumplileves tejföllel és gombával
Krumplileves tejföllel és gombával

1. A zöldségeket tetszőleges formára szeleteljük. (Én a répákat karikára, a gombát egész szeletekre, a karalábét és a zellert kis kockákra vágtam.) 2. Kevés olajon megdinszteljü...

Elkészítési idő: kb 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Thai kacsaleves rizstésztával
Thai kacsaleves rizstésztával

Elkészítjük az alaplét. Eltávolítjuk a kacsa bőrét és a zsírját, a nyakát sértetlenül meghagyjuk. Óvatosan leszedjük a húst a csontokról és félretesszük. Minden látható zsírt lenye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Gombaleves
Gombaleves

1. A megdinsztelt hagymára rátesszük az összevágott gombát és pár percig együtt dinszteljük. 2. Megszórjuk piros paprikával és felöntjük vízzel (kb. 2 liter) sóval, őrölt borss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Bugaci húsgombóc leves
Bugaci húsgombóc leves

A kockára vágott szalonnát és sonkát csíkokra vagy kis kockákra vágom és megpirítom, majd ezen dínsztelem meg a hagymát, végül rárakom a karikára/kockákra vágott zöldségeket a krum...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk