20 dkg liszt
20 dkg cukor
2 tojás
pici só
1 citrom leve, reszelt héja
1 pohár natúr joghurt /375 gr/
10 dkg aszalt áfonya
10 dkg csokis tortadara
1 púpos kávéskanál szódabikarbóna
A cukrot, a tojást, a ciromhéját és a pici sót egy tálban jól kikeverem, majd hozzáadom a joghurtot és tovább keverem. Beleszórom a lisztet/én most 10dkg rétes és 10 dkg sima liszt/ a közepébe egy kis mélyedésbe teszem a szódabikarbónát, majd erre ráfacsarom a citromlevét /felhabzik/ és csomómentesre összedolgozom. A legvégén hozzáadom az áfonyát és a csokis tortadarát, elkeverem, majd sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntöm. Előmelegített sütőben 160-180°mellett, az ajtó nyitogatása nélkül, 30-40 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
Kockára vágva, porcukorral meghintve tálalom.
Ez a süti, a Tejfölös csodabogár kicsit átdolgozott változata!
A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne az élesztőt, 10 perc alatt felfuttatjuk. A vajat és a cukrot összekeverjük. A tojást, a felfuttatott élesztőt, a lisztet hozzáadjuk, jól ös...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra Nehézség: Könnyű1. A tejszínt forrpontig melegítjük (nem forraljuk fel), majd az összetördelt csokoládéra öntjük, és hagyjuk egy-két percig állni, majd szépen elkeverjük, és hozzáadjuk a whiskey-t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a 6 tojás sárgáját a 6 kanál porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűtött feketekávét, a 1/2 cs sütőporral elkevert 6 kanál lisztet, valamint az 1 kanál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját habosra kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a rumot és a mascarponét, tovább keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, végül beleforgatj...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: Könnyű