A tésztához
• 250 ml 2,8%-os tej
• 3 dkg élesztő (friss)
• 8 dkg vaj (olvasztott)
• 3 csapott evőkanál kristálycukor
• 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
• 55 dkg búzaliszt (BL55)
• 1 csipet só
A töltelékhez
• nutella, vagy szilvalekvár
A kenéshez
• 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne az élesztőt, 10 perc alatt felfuttatjuk. A vajat és a cukrot összekeverjük. A tojást, a felfuttatott élesztőt, a lisztet hozzáadjuk, jól összegyúrjuk, dagasszuk.
Tiszta konyharuhával letakarjuk és 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
10 cm-es fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
Kevés lekvárt/nutellát teszünk mindegyik közepére, a tésztát ráhajtogatjuk és középen összecsípjük.
A fánkokat úgy helyezzük a muffin papírba, hogy alulra kerüljön az illesztés. Tepsibe rakjuk, konyharuhával letakarjuk, és fél órát kelesztjük. Majd tojással megkenjük a tetejét.
200 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt szép pirosra sütjük.
1 dl langyos tejben pici cukorral az elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk és a felfuttatott élesztővel, valamint a tészta hozzávalóit hozzáadva jól kidolg...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűTésztákat külön-külön megsütni. 180 fok 15 perc Krém: tojássárga,liszt, cukor, kakaó, tej gőzbe sűrűre főzni. Levenni a tűzről hozzá vaníliás cukor, habbá vert tojásfehérjeha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű20 g élesztőből, 2 kanál lisztből, csipetnyi cukorból és 4 kanál langyos vízből kovászt készítünk. Ha a kovász megkelt, széles tálban összedolgozzuk 1 kg előzőleg meleg helyen ta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverjük a hozzávalókat és jól kikeverjük. Folyékony masszát kell kapnunk. Ezt egyenletesen beleöntjük egy előre kivajazott, kilisztezett tepsibe. A meggyet jól l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű