2 db csirkecomb /jelen esetben/
só
ételízesítő
majoranna
fokhagyma
fokhagymapor
kakukkfű
2-3 evőkanál zsír
piros arany, vagy paprika paradicsom szeletek
A csirkecombokat alaposan megtisztítom, a bőréről eltávolítom a tokokat és a szőröket. Ezt utóbbit a gázrózsánál leperzselem, alaposan megmosom.
A tisztítás után fűszerezem mindkét oldalát, majd a sütőedénybe a zsírra teszem, öntök alá kb 1 dl vizet, hozzáadom a fokhagymagerezdeket, alufóliával betakarom, majd kis tűznél sütni kezdem.
Nem egészen 1 óra alatt megpuhul, akkor leveszem róla a fóliát és nagy lánggal pirosra sütöm.
A csirkehúst feldaraboljuk csíkokra, fűszerkeverékkel és a fahéjjal kevés olajjal pácoljuk minimum 2 órán át. Közben a szalonnát apróra felszeljük, megpirítjuk, ha megpirult a kris...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA húst csíkokra vágjuk és fűszerezzük. A szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst felkockázzuk. 2. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. 3. Beleforgatjuk a húst. 4....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük. 2.) A csirkemellet vékony darabokr...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű