menu

Családireceptkönyv.hu

zöldségleves gazdagon


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 fél fej karalábé
¼ fej zeller
1 maréknyi zöldborsó
pár szem kelbimbó
mehet bele bármilyen zöldség, ami van otthon /gomba, karfiol, brokkoli/
3 evőkanál paradicsomlé vagy 1 ek. püré /lehet friss paradicsom is/
1 paprika, vagy 1 teáskanál krém /piros arany/
1 csirke farhát vagy egyéb csontos csirke darabok
1 kis szem krumpli
2 -3 evőkanál zsiradék /olaj vagy zsír/
1-2 marék száraz apró tészta /csiga, vagy kocka/
fűszerek: só, őrölt bors, őrölt babér, szerecsendió, fokhagymapor, 1 csipet kakukkfű
esetleg ételízesítő /nekem csirkés fűszer só/
aprított petrezselyem


Elkészítés:


A húsokat és a zöldségeket előkészítem, pucolom és megmosom, majd felaprítom.
A répákat, a zellert és a karalábét egy kevés zsiradékon kevergetve pirítani kezdem, majd lefedem és 10 perc után hozzáadom a csirke darabokat is. Víz nem kell alá, mert a zöldségek és a hús engednek egy kis levet. Együtt párolom újabb 10 percig a zöldségekkel, majd hozzáadom a paprikát, a paradicsomot, a zöldborsót, a kelbimbót, a krumplit, fűszerezem és felöntöm kb. 1 liter vízzel és így főzöm újabb 20 percig, ezt követően beleteszem az apró tésztát és puhára főzöm. Ha szükséges adok még vizet hozzá, hogy megfelelő sűrűségű legyen. A főzés végén aprított petrezselyemmel meghintem.

zöldségleves gazdagon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mindenmentes sütőtök krémleves
Avatar Slavitsek Alexa Kedvelnék Avatar Endrődy Hanna Kedvelnék Avatar Jenei Szilvia Kedvelnék
Mindenmentes sütőtök krémleves

Olvasztott zsíron üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát. Ha kész, hozzáadjuk a kockázott sütőtököt, az átmosott vörös lencsét, gyömbért és átforgatjuk. Hozzáöntjük a fél liter...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pulykagombóc leves (Sóbors)
Pulykagombóc leves (Sóbors)

Az aprólékot, sárgarépát, hagymákat öntsük fel 1 liter vízzel (a sárgarépát ízlés szerint darabolva, a vöröshagymát és fokhagymát egészben dobjuk a levesbe). A szokásos módon, alac...

Elkészítési idő: 20+40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tejszínes gombaleves
Tejszínes gombaleves

A kétféle gombát kisebb kockákra, az újhagymát karikákra vágjuk. A hagymát a vajon pár percig pirítjuk, majd rádobjuk a gombát, és rövid ideig együtt dinszteljük. Kb. 2-2,5 liter v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dini
Köményes-rántott leves
Köményes-rántott leves

A lábasban hevítsd fel az étolajat. Forró legyen, de ne túlhevített! Tedd bele a köménymagot, fokhagymát, lisztet és alaposan keverd el. Ha a liszt sima és felhabzott, azonna...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk