50 dkg finomliszt,
3 dl langyos víz,
1 teáskanál cukor,
2,5 dkg élesztő,
1 teáskanál só,
2 db tojás./egy a tésztába, egy a kenéshez/
Az élesztőt a vízzel, cukorral felfuttatjuk, és amikor felfutott összekeverjük a liszttel, a sóval és az egyik tojással, majd kb 30 percig dagasztjuk.
Ezt követően letakarjuk, és 30-40 percig meleg helyen kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 2 felé osztjuk, majd 6-6 gombócot formázunk belőle.
Egy sütőlemezre sütőpapírt fektetünk, majd ráteszünk 6 gombócot megfelelő távolságban, mert még kelni fognak és megkenjük tojással.
Még legalább 30 percig kelni hagyjuk, majd ismét átkenjük tojással és előmelegített sütőben kb 20 perc alatt 200°C-on megsütjük.
A másik 6 gombóccal ugyanígy járunk el
Dagasztás után kb 4 órát kelt, majd átgyúrtam, kicsit kelt ismét. Ketté osztottam, ismét kelesztettem. Jénaiban sült, hideg sütőben indítva 200 fokon. .)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük habosra a tojásokat az édesítőszerrel és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a darált diót, a kókuszreszeléket, a szódabikarbónát, a citromlevet és a reszelt sárgarép...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KönnyűAz olajbogyót lecsepegtettem és finomra vágtam. A tejet, vizet és egy tojást egy bögrében mértem, belemorzsoltam az élesztőt és alaposan elkevertem. A hideg vajat fél centis csí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól kidagasztom, pihentetem 1 órát. Kicsit átgyúrom, majd kb. 8-10 dkg-os bucikat formálok belőle. Vékonyan olajozott sütőlapra vagy sütőpapírra rakom. Ha kiflif...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes